6 évnél régebbi cikk

A BMW-sek a legbunkóbb sofőrök? Fehérváron szerinted mi a helyzet?
Fehérvár Médiacentrum fotója
Ace Ventura
A BMW-sek a legbunkóbb sofőrök? Fehérváron szerinted mi a helyzet?

Az angol One Poll felmérése szerint a képzeletbeli tahósági listán a BMW M3-at vezetők a legnagyobb királyok. Ti hogy látjátok, Székesfehérváron melyik márka sofőrjei hasítanak? Vagy nincs is ilyen?

A nagy-britannai One Poll végzett egy kis közvéleménykutatást a sofőr sztereotípiákról. Hogy az ottani állapotok Magyarországra, illetve Székesfehérvárra mennyire ülnek, azt döntsétek el ti. Mindenesetre a felmérés a következő eredménnyel zárult:

A véleményt nyilvánítók 56%-a vélekedett úgy, hogy a BMW M3-at vezető sofőrök a legnagyobb tahók a forgalomban. Második helyre a Range Roveresek jöttek fel 48%-kal, az Audi TT-sek pedig 43%-kal kicsit lemaradva a harmadik legnagyobb királyok lettek csak az angol negatív népszerűségi listán.

A legviccesebb az, hogy ugyanezen kutatásból ugyanakkor az is lejött, hogy a válaszolók, bár zsigerből nyilvánítottak véleményt, önmagukra nézve nem tekintették érvényesnek a sofőr sztereotípiákat. Szóval: bár a szomszéd BMW M3-ast vezető egyén egy bunkó, ha én ülnék ülök bele ebbe az autóba, haboslelkű kisasszonyként veszek részt a forgalomban... 

Utóbbi eredményt némi jóindulattal akár el is fogadhatjuk, arra azonban kíváncsiak lennénk, hogy ti hogyan látjátok, Székesfehérváron lehet-e egyfajta viselkedésmintát ráhúzni a különböző autómárkák sofőrjeire? Vagy ez csak merő rosszindulat? Netalántán irigység?

A minikérdőív kitöltése előtt, amennyiben lakozna némi bizonytalanság a szívünk mélyén, érdemes rövid virtuális tanulmányutat tennünk az egyik székesfehérvári Facebook-oldalon. A Fehérvári gyökerek művésznév alatt futó, közel ötezer főt számláló közösség napi rendszerességgel oszt meg érdekességeket, ha nem is annyira a szorosan vett közlekedési tahóságokról, de a parkolási kultúra erős hiányáról, olykor agyvérzést okozó bunkóságokról.

 

 

 

forrás: nuus.hu 

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek