6 évnél régebbi cikk

Legyen meglepetésekkel teli a Valentin nap!
Fehérvár Médiacentrum fotója
Hunguest Hotel Pelion
Legyen meglepetésekkel teli a Valentin nap!

A naptár szerint február 14. Bálint, Valentin napja. Néhány évvel ezelőtt lett felkapott a szerelmesek napja, amely eléggé megosztja a társadalmat. Sokan mondják, hogy miért csak ezen a napon kell a párunkat kényeztetni, amikor egész évben megtehetjük.

Ha igazán szeretünk valakit, természetesen nem kell kijelölt dátum ahhoz, hogy ezt kimutassuk. A tapasztalat viszont az, hogy február közepe táján mégis csak előtérbe kerülnek a Valentin napi meglepetések és jó érzéssel adunk kisebb-nagyobb ajándékot szeretteinknek.

Romantika és wellness kettesben

Divatba jött, és egyre jobban elterjedt az is, hogy a jeles nap környékén a szállodák különböző wellness csomagokkal csábítják a párokat egy kis romantikázásra. A legtöbb hotel rendelkezik saját wellness részleggel, ahol gyógy- és élménymedencék, infra- és finn szaunák, gőzkabin, sószoba is szolgálja a pihenésünket. Valentin napra üdvözlő koktélt vagy pezsgő bekészítést is alkalmaznak, de a gyertyafényes fürdőzés, masszázs, zenés est, gálavacsora és egyéb kényeztetések sora is gazdagíthatja programunkat. Érdemes ilyenkor is több napot eltölteni a kiválasztott szálláson, egyrészt, hogy a környékbeli látnivalókra, nevezetességekre is legyen idő, másrészt a két-három napos csomagajánlatok ár-érték arányban mindig kedvezőbbek, mintha csak egy éjszakára foglalnánk. Jó ötlet tehát így gondolkodni, hiszen idén sok hosszú hétvége lesz, amelyeket ily módon minél tartalmasabban kihasználhatunk.

Szívhez szóló ajándékok

A közös programok mellett rengetegen vásárolnak különféle ajándékokat, melyek egy kívülálló számára lehet, hogy giccsesek, ám a megajándékozott nagyra értékeli a felé tett gesztust. Sokan a hagyományos egy szál rózsás megoldást választják, mert szerintük ez is épp elég ahhoz, hogy a társuk lássa, gondolnak rá ez alkalommal is. Egy finom vacsora egy elegáns étteremben is sokat jelenthet a párunknak. A legegyszerűbb megoldás viszont az, ha betérünk egy édesség boltba és rengeteg finomság közül választunk néhányat. Olyan ember nincs, aki ne szeretné a csokoládét, tehát ezzel nagyot nem tévedhetünk! Ráadásul manapság elég nagy a kínálat a csokoládék csomagolása, mérete, alakja, összetevői között. Régóta kapható diabetikus csoki, sőt már a glutén- és laktóz érzékenyek számára is készítenek édességet, csak hogy ne kelljen senkinek lemondania a boldogság hormonok megszerzéséről.

Mit is ünneplünk tulajdonképpen?

Szent Bálintnak különösebb egyházi kultusza hazánkban nem alakult ki, a világi szokások ellenben begyűrűztek hozzánk is az elmúlt évek során. Így azért érdemes kicsit jobban megismerni, mit is ünnepelünk, kiről emlékezünk meg február 14-én? Szent Bálint a szerelmesek, a lelki betegek és az epilepsziával élők védőszentje. Az itáliai Terni püspöke volt, akiről az a legenda kering, hogy titokban keresztény szertartás szerint eskette meg egymással a hozzá forduló fiatal párokat, köztük katonákat és jegyeseiket is, akiknek a korabeli szokások szerint tilos volt megnősülniük. Bálintot végül II. Claudius római császár a keresztény hite miatt végeztette ki.

További ajánlatok:
www.hotelpelion.hunguesthotels.com
www.hotelpanorama.hunguesthotels.com
www.hotelhelios.hunguesthotels.com

 

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek