5 évnél régebbi cikk

Corso Coffee and more - a nyár új ígérete Székesfehérvár belvárosában
Fehérvár Médiacentrum fotója
Horváth Reni
Corso Coffee and more - a nyár új ígérete Székesfehérvár belvárosában

Május 30-tól izgalmas, új vendéglátóhely várja a betérőket a Fő utcán: az újhullámos kávétól a rosé-limonádén át az utánozhatatlan cukrászremekekig számos finomság csábít hosszas üldögélésre a belváros szívének lüktető középpontjában.

Bármely napszakban is szeretnénk elidőzni errefelé, biztos, hogy a család minden tagja talál kedvére valót a kínálatban: az egészségtudatosaknak friss gyümölcsből készült smoothie-kat, shake-eket kínálnak, az édesszájúakat a Corso Cukrászda már megszokott süteményei várják. A jeges finomságok kedvelői egy olasz fagylaltmanufaktúra természetes alapanyagokból készült remekeit élvezhetik, szintén végeláthatatlan mennyiségű friss gyümölcs zamatával. A minőségi kávék mellé ízletes szendvicset is harapdálhatunk, a hosszú nyári estéken pedig az alkoholos italok választékát is érdemes átböngészni. Sok jól megszokott kedvenc mellett különlegességeket is találunk, például a rosé-limonádét, és persze olyan kihagyhatatlan nyári frissítőket, mint az Aperol Spritz. Persze az alkoholmentes limonádékból is színes a választék: van erdei gyümölcsös, bodzás, citromos, gyömbéres is többek között.

A terveink között szerepel egy street food jellegű ételeket kínáló konyha megnyitása ősztől – avatott be elképzeléseibe Sárközi Attila a Corso Coffee üzletvezetője. – Első lépésként természetesen a nyitás izgalmain szeretnénk túl lenni, hiszen nagy feladat egy ilyen ígéretes helyszínen fogadni a vendégeket. A helyből igazi kis gyöngyszemet varázsolt a korábbi tulajdonos, így már csak kisebb átalakításokra volt szükség, hogy tovább vihessük az üzletet. Az itt megszokott lágy pörkölésű, gyümölcsös aromájú Lucky Cup, és a sötétebb pörkölésű Don Cortez kávék nálunk is megtalálhatóak a kínálatban, így aki eddig is szeretett ide járni, biztosan nem fog csalódni. Akik pedig szeretik a sütijeinket a Corso Cukrászdában, reméljük, hogy a belvárosban sétálva egyre többször betérnek majd ide is. A kínálatot a jövőben természetesen szeretnénk még bővíteni, mégpedig a vendégek igényeinek megfelelően alakítva.”

A nyitást megelőző napokban lázas készülődés folyt, éjszakákon át tartó fejtöréssel: hogyan is tudnak még valami pluszt behozni ide a belvárosba, amire vevők lesznek a fehérváriak és a turisták is. Nemcsak Attila és kollégái, az egész családja szívügyének érzi a helyet: „Én magam nagyon szívesen besegítek a kiszolgálásban is, hiszen az eredeti szakmám felszolgáló. A párom nélkül pedig mindezt biztosan nem tudtam volna végigcsinálni. Nyáron a kamasz lányunk is jön majd besegíteni, mert szeretnénk, ha ő is látná és átélné, miért is dolgoznak a szülei nap, mint nap szívvel-lélekkel.” - mesélte Sárközi Attila.

Ami pedig az aktualitásokat illeti: az elképzelések szerint a június 15-től kezdődő focivébé mérkőzéseit is követhetik majd a tévéből a Corso Coffee and more vendégei, miközben a hideg sör vagy bor mellé hatalmas, friss sörpereceket szolgálnak fel nekik.

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek