5 évnél régebbi cikk

Indul a fesztiválszezon! Jó, de mit vegyek fel?
Fehérvár Médiacentrum fotója
pinterest.com
Indul a fesztiválszezon! Jó, de mit vegyek fel?

Nos, ha lényegre törően és egyszerűen akarnék fogalmazni, akkor azt mondanám: fő a kényelem! De gondolom, mindenki látott már egészen extrém és valóban kényelmetlennek tűnő outfiteket, hiszen sokan szinte mindent megtesznek egy-egy tökéletes fotóért, amit aztán azon melegében posztolhatnak is. Nézzük, mi az idei fesztiváltrend!

Bár túl vagyunk már a soproni VOLT-on, de a legtöbb fesztivál még előttünk áll, így abszolút aktuális a kérdés: miben menjünk az idei nyár legnagyobb zenei rendezvényeire?

Csak ismételni tudom magam: kényelem, kényelem, kényelem! Ám a praktikum mellett az sem elhanyagolható szempont, hogy ne maradj alul a legmenőbb insta outfitversenyben. Én mindenesetre most összeszedtem azokat a javaslatokat, amikben egyszerre lehetsz menő úgy, hogy közben még komfortosan is érzed magad közben.

1. Minden, amit egy jó fesztiválszettről tudni érdemes

Egy jó farmersort nélkül nincs fesztivál, ami lehet rojtos, magas derekú, színes vagy mintás. A lényeg, hogy tűnj ki benne a tömegből. A maxi szoknyát elsőre talán frappáns megoldásnak érezheted, mivel sokat takar és kényelmes is, viszont nagy porban annyira nem ajánlom, hiszen könnyen koszos lehet, rálépnek, elszakad, és azonnal készen van a divatkatasztrófa.

Az egyrészes ruhák is abszolút jók lehetnek, ha nem is kifejezetten fesztivál-kompatibilisek, de amennyiben bevállalsz egy kis kellemetlenséget a megjelenésedért, akkor hajrá! Ugyanez a helyzet az overálokkal, amik bár sokkal kényelmesebbek, de egész napi viseletnek semmiképpen sem ajánlom, hisz nagyon kellemetlen helyzetbe kerülhetsz mondjuk a mosdó használatnál. De azért teljesen ne vessük el őket!

Felsők közül inkább a feltűnőbb, színes, mintás pólókat, crop toppokat ajánlom, illetve a horgolt, akár bikini felsőket, amelyek egyszerre merészek és praktikusak. 

Rossz idő estén, illetve egy hűvösebb estén jól jöhet egy farmer- vagy bőrdzseki, ami lehet szakadt, vagány vagy visszafogott, a lényeg, hogy ne vacogj még a hajnali koncerten se, napközben pedig tökéletesen mutat majd a derekadon. A színek és a minták tekintetében a pöttyök és a csíkok, a nagy logók, a trópusi minták dominálnak 2018-ban.

2. Lábbelik – abszolút szempont a kényelem

Mindenképpen a vagány és praktikus sport-, illetve tornacipőket ajánlom elsősorban, de egy jó bakancs vagy bokacsizma is tökéletes. A szandál is bekerülhet a csomagba, viszont nem biztos, hogy a nagy porban, és a koncerteken való ugrálás közepette a legmegfelelőbb lesz, hogy a sok gyaloglásról, illetve a tömegről már ne is beszéljünk. Rossz idő esten egy jó gumicsizma a titka mindennek, hiszen amellett, hogy vízálló, még a sárban való dagonyázáshoz is tökéletes.

3. Táskák

Mindenképpen vigyél magaddal egy hátizsákot! Egyfelől nagyon menő és jól pakolható, ráadásul két vállon is viheted a biztosan nem kevés holmidat. Ezt azonban ajánlott inkább napközben viselni, amikor lazább a tömeg, és kisebb az esély arra, hogy egy jól irányzott mozdulatsorral kilopják belőle a legféltettebb kincseidet. Amennyiben csak egy napra mész, esetleg kizárólag egyetlen előadó koncertjére vagy kíváncsi, akkor egy mikro táska a tökéletes választás, hiszen kényelmes, praktikus és minden elfér benne, amire ez idő alatt szükséged lesz. Ha többnapos tartózkodást tervezel, akkor kombináld a kettőt, és garantáltan nem lesz gond.

4. Hajba valók

Ez az a terület, ahol a leginkább kiléphetsz a komfortzónádból és bátran kísérletezhetsz. A virágkoszorúk, illetve a tollakból készített fejdíszek az idén is abszolút menők, így nem lesz nehéz beszerezni őket, hiszen a legtöbb fast fashion brand kínálatban megtalálható. Ugyanakkor a vékonyabb fejpántokat sem kell teljesen elfelejteni, hiszen bár nem annyira feltűnők, mégis annál sokkal jobb választás lehet meleg időben, mint a sima kiengedett hajzuhatag.

Nagyon népszerűek még 2018-ban is a hajfonatok és a színes kendők, amelyek azon túl, hogy kényelmesek, még igazán feltűnő és egyedi megjelenést is kölcsönöznek viselőjüknek. Az abszolút bevállalós és exhibicionista lányok, akár tiarában vagy egyéb csillogó, köves fejdíszben is pompázhatnak kedvencük fellépésén.

5. Az elmaradhatatlan kalapok

Sokak szerint kalap nélkül el se indulj fesztiválozni, ha nem akarsz egy jó kis napszúrást. Idén, a tavalyi trendet folytatva, a nagy karimájú darabok lesznek divatban – ezekből is a puhább, textilből készült verziókat, illetve a szalmát ajánlom. Utóbbiból jöhet a kisebb méret is. Aki pedig esetleg nem szereti a klasszikus darabokat, annak a baseball sapkákat ajánlom, hiszen vagány, kényelmes és ugyanúgy megóv minket a hőgutától, valamint a napszúrástól, mint méretesebb társai.

6. Ékszerek a lehető legkülönbözőbb helyeken

A látványos és színes ékszerek mindig a fesztiváldivat fontos elemei közé tartoztak. Idén sem lesz ez másként, csupán annyi az újdonság, hogy a 2018-as fesztiválévadban ezeket az ékszereket nemcsak a megszokott helyükön viseljük majd. A különc darabok mellett a méret lesz még fontos tényező, valamint az, hogy szép hosszú láncok függjenek rajtunk lehetőség szerint mindenhol. Akár a kezünkön és lábunkon is. Ezért például combláncok és a hámok minden fasoniszta fesztiválszett kötelező elemei.

7. Minden, amit a fiúk fesztivál outfitjéről tudni érdemes

Már a pasik is igyekeznek odafigyelni arra, hogy miben fesztiváloznak, és megpróbálják a legjobb, legdivatosabb formájukat hozni annak érdekében, hogy felkeltsék a népes hölgytábor tagjainak figyelmét és érdeklődését. A srácoknak nincs olyan sok lehetőségük, mint a gyengébbik nemnek, ezért náluk leginkább a fürdőgatyák és a pólók terén mutatkozik meg a stílusosság. Idén a térdig érő, színes darabok hódítanak, de abszolút divat a rövidebb combközépig érő fazon is.

Ezek leginkább a napközbeni strandolós viseletek. Este aztán jöhetnek a farmersortok és a rövid chino nadrágok a menő nagy nyomatos pólóval, vagy egy gyűrött fehér vászoninggel. Ami pedig a kiegészítőket illeti: itt még mindig a kockahas és a látványos felsőtest áll az első helyen.

Ha pedig már megvannak a tuti alap darabok, akkor elkezdheted egyedivé tenni a fesztivál outfitedet néhány extra kiegészítővel. Ha egy kicsit retróbb külsőre vágysz, akkor jó választás a kalap, ha pedig menő szeretnél lenni, akkor a baseball sapka a tuti. Emellett tovább tunningolhatod a külsődet ékszerekkel, karkötőkkel vagy egy karórával is.

A lábbeli tekintetében itt a tornacipő, a vászoncipő, a sportcipő és a papucs a biztos befutó. A pulóvernél nem árt, ha nemcsak szép, hanem praktikus is. Mindenképp vigyél magaddal legalább egy kapucnis darabot, ami a futó záporoknál még jól jöhet. A szimplán csak hűvös napokra pedig előhúzhatod kötött és pamut pulcsidat.

Amennyiben úgy érzed, hogy lenne még kérdésed a fesztiváldivattal kapcsoltban, vagy jól jönne egy kis támogatás a darabok beszerzésben, akkor ne habozz a segítségemet kérni, az Alba Plaza jóvoltából ingyenesen. További infókért és időpontfoglalásért kattints ide!

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek