5 évnél régebbi cikk

Fehérvári programok a hétvégére: FEZEN, vízicsata és Demjén Ferenc
Fehérvár Médiacentrum fotója
Facebook/FEZEN Fesztivál
Fehérvári programok a hétvégére: FEZEN, vízicsata és Demjén Ferenc

Nem mehetünk el szó nélkül a FEZEN mellett és nem is akarunk. A fesztivál felénél járunk, de hátra van még Flo Rida, a Tankcsapda vagy éppen Ákos koncertje is. Mi most mégis inkább két kisebb bulit (Fish!, Arató Disco) ajánlunk. Ha nem FEZEN, akkor bámuljuk az eget: péntek este lesz az évszázad holdfogyatkozása. Ezen kívül bemutatták a mozikban az Escobart, az Agárdi Popstrandon pedig Demjén-koncert lesz szombat este.

Fesztivál: FEZEN Fesztivál 2018
Mikor?: Július 25-28., szerda-szombat
Hol?: Takarodó út

A fele már le is ment az idei FEZEN-nek, de még előttünk áll a hétvége. Mivel év közben folyamatosan beszámoltunk a várható sztárokról, akik közül aztán Pitbull pár napja le is mondta a buliját, helyette Flo Rida érkezik majd, és még a kezdés előtt részletes programajánlót is közöltünk a fesztiválról, most inkább két eldugott kincsre hívnánk fel a figyelmet. Péntekről szombatra virradó éjszaka kettőkor a Captain Morgan Cabrióban Arató Disco lesz. Ezzel együtt pedig olyan retróveretés várható a '80-as, '90-es évek zenéire, amit még nem látott a Takarodó út. Másnapra egy tök más: 23:30-tól a méltatlanul kevés figyelmet kapó Fish! koncertezik. A helyszín a Hydro-Pierre Mouton sátor lesz. A budapesti zenekarban énekel, gitározik és csinál hangulatot napjaink egyik legjobb frontembere. Kovács András elképesztően lendületes és nagyon jó dumákkal köti le a közönséget. A koncertek tökösek, a zenék éppen csak annyira karcosak, hogy akár egy szélesebb réteg is könnyen befogadhatja, a dobos egy állat, a szövegek pedig roppant szellemesek.

Gyerekek: Vízicsata 2018
Mikor?: Július 28., szombat 15:00-
Hol?: Palotaváros Központi Park

Rekkenő hőség most ugyan nincs, mint egy éve, de a hangulat feltehetően idén is remek lesz. A tavalyi Vízicsata sikere után várható volt a folytatás, ami végül most szombaton érkezik el. Ez az a pacsálás, ami legális, ahonnan haza lehet menni vizes pólóban és cipőben. Az egy évvel ezelőtti szervezési furcsaságokat remélhetőleg kinőtte a Vízicsata, és tényleg csak azzal kell foglalkoznia mindenkinek, hogy hova lőjön vagy merre fusson. A 2017-es lövöldözést élőben közvetítettük a Facebookon:

Űr: Az évszázad holdfogyatkozása
Mikor?: Július 27., péntek 20:00-01:00
Hol?: Terkán Lajos Csillagvizsgáló

Az eddigi leghosszabb holdfogyatkozás 1 óra 47 percig tartott, ennél csak négy perccel marad majd el a várakozások szerint a péntek esti. Ezért is nevezik az évszázad holdfogyatkozásának a csillagászati csúcseseményt, amit kedvező időjárás esetén szabad szemmel is lehet követni, de a Terkán Lajos Csillagvizsgálóban távcsővel is lehet nézni majd a vérholdat. Ilyenkor ugyanis a hold nem eltűnik az égboltról, hanem vöröses színűvé változik. A holdfogyatkozásról részletesebben írtunk ebben a cikkben, de ha még ezek alapján sem tudod elképzelni, itt van egy kis videós segítség:

Sport: Családi bringás Velencei-tó kerülés
Mikor?: Július 28., szombat 9:30-17:00
Hol?: Velence

Egy kicsit mazochistának kell lenni ahhoz, hogy a rekkenő nyári hőségben valaki egy tó körül bringázzon - vagy szülőnek. Ezen a hétvégén kettő az egyben jelleggel lehet kipróbálni mindkét tevékenységet, szombaton ugyanis a velencei Spánál lévő parkolóból indul a nagyjából 33 km-es családi biciklizés a Velencei-tó partján. Az állomásokon feladatok várják a résztvevőket, az időjárás pedig felhős-napos 31 fokkal kedveskedik azoknak, akik nekivágnak az útnak. Előzetes regisztráció szinte kötelező, az esemény Facebook-oldalán pedig minden további részlet megtalálható:

Koncert: Demjén Ferenc
Mikor?: Július 28., szombat 21:00-
Hol?: Agárdi Popstrand

A Demjén-koncert az Agárdi Popstrandon legalább annyira fix, mint augusztusban a csillaghullás. Jöhet bármi, a lassan 72 éves Rózsi nélkül nem múlhat el nyár a Velencei-tó partján sem. A rendre többezres közönség előtt játszó Demjén este kilenctől lép színpadra, előtte a felvezetést és a hangulat megteremtését Király Viktorra bízták idén. Aki szeretne az ország legvízbarátabb koncerthelyén bulizni egy jót, az alaposan húzzon bele, mert a most hétvége után már csak négy lehetősége lesz rá ebben az évben. 

Mozi: Escobar
Mikor?: Július 26-től
Hol?: Cinema City Alba

25 évvel halála után Pablo Escobarból élvonalbeli médiatermék lett. A kokainkereskedelemből dollármilliárdossá váló kolumbiai piti bűnöző életéről ezúttal egészestés mozifilm készült, aminek legnagyobb kérdése, hogy tud-e jobb lenni a Netflix néhány évvel ezelőtti sorozatánál. A film trailere alapján minimum véleményes a próbálkozás, de a mindössze 44 évesen egy háztetőn lemészárolt Escobar életének annyi rétege és árnyalata van, hogy talán sikerül valami másba belekapaszkodni a filmkészítőknek. Ha nem, akkor csak egy lapos utánlövés lesz a Narcos után. Mindenesetre aki bírja az egykor a világ hetedik leggazdagabb emberének számító, a bolygó kábítószer-kereskedelmének 80 százalékát kontrolláló és még a kolumbiai parlamentbe is bekerülő Pablo Escobar történetét, annak okvetlenül a moziban a helye. Akiknek pedig a fenti sorokból semmi sem tűnik ismerősnek (vagyis teljesen Escobar-szűzek), azoknak garantáltan jó szórakozás lesz ez a film.

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek