5 évnél régebbi cikk

Ingyenes színdarabban mutatják be a pákozdi csata történetét szeptember végén
Fehérvár Médiacentrum fotója
Wikipedia
Ingyenes színdarabban mutatják be a pákozdi csata történetét szeptember végén

170 évvel az 1848-49-es forradalom és szabadságharc egyik legfontosabb ütközete után színházi előadás készül a pákozdi csatáról. Az Esztrád Színház szeptember 29-i, Pákozd 1848 című előadására ráadásul még jegyet sem kell váltani, csak időben kell érkezni.

Zenés történelmi játékkal emlékeznek a pákozdi csata 170. évfordulójára az 1848-as ütközet helyszínén és időpontjában. A 70 perces produkciót Koltay Gábor rendezte, közreműködik mások mellett Varga Miklós, Vadkerti Imre, Papadimitriu Athina, Sipos Imre, Makrai Pál, Varga Vivien, Varga Szabolcs és Sipos Áron, továbbá a makói Forgatós és a szegvári Dobbantó táncegyüttes 80 felnőtt és gyerektáncosa, 150 hagyományőrző gyalogos, 70 lovas és több száz Ifjú Nemzetőr - olvasható az Esztrád Színház közleményében.

A történelmi játék történész szakértője és egyben a zenemű narrátora Hermann Róbert történész lesz, a koreográfus Doktor László, a zenét Koltay Gergely és a Kormorán együttes jegyzi.

A szeptember 29-i előadást a Pákozdi Katonai Emlékparkban, az emlékmű körüli domboldalon tartják, megtekintése ingyenes, az előadás élvezhetőségét két nagyméretű kivetítő is biztosítja majd. A Pákozd 1848 című darab 12:30-kor kezdődik, a helyfoglalás az érkezés sorrendjében történik majd.

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek