5 évnél régebbi cikk

Mindig is érdekelt, hogy milyen lehet Börgönd felett ejtőernyőzni? Akkor ez a videó neked készült!
Mindig is érdekelt, hogy milyen lehet Börgönd felett ejtőernyőzni? Akkor ez a videó neked készült!

Az ejtőernyőzés sokak bakancslistáján szerepel, ráadásul a Fehérvárhoz közeli reptérre sokan járnak ugrani. A hétvégi Börgöndi Repülőnapon egy különleges ugrást is láthattunk: a megszokott több ezer méter helyett csak 400 méterről ugrottak a bemutató csapat tagjai. Ők a levegőből vették az eseményeket, mi pedig két lábbal a földön állva.

A kezdőknek szóló börgöndi tandemugrásokat 4000 méter magasról hirdetik az interneten. Ehhez képest a hétvégi repülőnapon a délutáni ejtőernyős bemutatón alig 400 méterre emelkedett egy helikopter, amiből a bemutató csapat tagjai kiugráltak, ráadásul még egy hármas kupolaalakzatot is felvettek. A földről nézve mindez elképesztően látványos és gördülékeny volt, persze a levegőben azért ez teljesen másképp nézett ki. 

A szokatlanul alacsony magasságból végrehajtott börgöndi ugrásról a csapat tagjai videót készítettek, amit a napokban fel is töltöttek a Youtube-ra:

Épp ugyanerről az ejtőernyős ugrásról készítettünk élő Facebook-videót a Börgöndi Repülőnapon. A földről nézve mindez így nézett ki (5:45-től landol az alakzat három tagja a magyar zászlóval):

Borítókép: Youtube/bemutatocsoport
Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek