5 évnél régebbi cikk

A jövő most kezdődik: állásbörze a munkavállalóknak, Felsőoktatási Expó a nebulóknak
·Hírekfelsőoktatás·Utolsó frissítés: undefined
Fehérvár Médiacentrum fotójaA jövő most kezdődik: állásbörze a munkavállalóknak, Felsőoktatási Expó a nebulóknak
·Hírekfelsőoktatás·Utolsó frissítés: undefined

A jövő hét eleje a munka és a továbbtanulás jegyében zajlik majd: október 15-én, hétfőn a Fejér Megyei Hírlap Állásbörze a munkakeresőket, illetve a munkahelyváltásra készülőket várja, október 16-án, kedden pedig a továbbtanulás előtt álló diákoknak szolgál hasznos információkkal az Alba Regia Felsőoktatási Expo.

Most, hogy október 10-én, szerdán már lement a III. Felsőoktatási Gólyabál, jövő héttől a szórakozás után ismételten a tanulás és természetesen a munka veszi át a főszerepet. Ennek megfelelően október 15-én, hétfőn az Alba Regia Sportcsarnokban állásbörzével, október 16-án, kedden pedig felsőoktatási expóval várják az érdeklődőket. Tavaly volt szerencsénk meglesni a III. Alba Regia Felsőoktatási Expót, amely igencsak hasznos információkkal szolgált a kilátogatóknak. Idén sem lesz ez másképp, ugyanis a sulik és a cégek is számos újdonsággal készülnek, így érdemes lesz bekukkantani. Csak a rend kedvéért:

A negyedik alkalommal megrendezett állásbörze október 15-én, hétfőn 10.00 - 17.00 óra között várja az érdeklődőket az Alba Regia Sportcsarnokban.

A programot Székesfehérvár Megyei Jogú Város Önkormányzata a Fejér Megyei Hírlappal közösen szervezi. A kiállítók és az érdeklődők számára egyaránt vonzó eseménynek már többéves hagyománya van. Az elmúlt évben csaknem harminc kiállító, vállalkozás, intézmény és munkaerő-közvetítő hozta el ajánlatait. Az aktív álláskeresők mellett azok is segítséget kaphatnak, akik váltani szeretnének, új munkalehetőséget, más szakmát, átképzési vagy felnőttképzési lehetőséget keresnek.

Az Alba Regia Felsőoktatási Expót szintén negyedszer rendezik meg, 2018. október 16-án, kedden 13.00 - 18.00 óráig ugyancsak az Alba Regia Sportcsarnokban várják a nebulókat és szüleiket.

Az expón az érdeklődők a Székesfehérváron elérhető egyetemi képzésekről, azon belül is hangsúlyosan a duális képzés nyújtotta lehetőségekről kaphatnak tájékoztatást. A rendezvényen - amelyet Székesfehérvár Önkormányzata megbízásából a Fehérvári Programszervező Kft. rendez - önálló standokon képviseltetik magukat a fehérvári felsőoktatási intézmények: az Óbudai Egyetem Alba Regia Műszaki Kara, a Budapesti Corvinus Egyetem Székesfehérvári Campusa és a Kodolányi János Egyetem.

Megjelennek az egyetemek vállalati partnerei is, azok a cégek, amelyek gyakorlati helyet biztosítanak a Székesfehérváron elérhető duális képzésben tanuló hallgatók számára. A látogatók megismerkedhetnek a vállalkozások nyújtotta lehetőségekkel, első kézből kaphatnak információt minden - a felvételi jelentkezéssel, az induló szakokkal, a duális képzések tartalmával kapcsolatban - felmerülő kérdésre, de az érintett cégek elképzeléseiről, az újdonságokról is hallhatnak a helyszínen.

A duális képzési forma lényege, hogy a hallgatók, miközben nappali tagozaton tanulnak, egyidejűleg gyakornokként dolgoznak a képzésben résztvevő és a tanulmányokhoz kapcsolódó gyakorlati oktatást nyújtó vállalatnál. Ezzel fizetésre és komoly munkaerőpiaci előnyökre tehetnek szert.

Ja igen, a felsőoktatási expo minden órájában egy okostelefonos játékot indítanak. A kiállítók kérdéseket tesznek fel, a leggyorsabbak és a legtöbb helyes választ adók között értékes nyereményeket sorolnak ki.

A témával kapcsolatban a Fehérvár TV is készített anyagot:

(Forrás: ÖKK)

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek