5 évnél régebbi cikk

Esővel és meleggel jön a november
Fehérvár Médiacentrum fotója
chloechats.com
Esővel és meleggel jön a november

A hétvégén meleg rekordok dőltek, és marad is az enyhe, húsz fok körüli idő az elkövetkező héten is. Ettől eltekintve viszont lehangoló, borús, szeles idővel búcsúzik az október.

Kevésbé napos, inkább borús, szeles idő várható október utolsó napjaiban. Jelentősebb lehűlésre egyelőre nem kell készülni: jövő héten fagy nem várható, napközben is 20 fok körül alakulnak majd a maximumok - derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat országos, középtávú előrejelzéséből, amelyet vasárnap juttattak el az MTI-hez.

Hétfő reggelre délnyugaton már csökken a felhőzet, később az ország más területein is kisüthet pár órára a nap. Elszórtan zápor, egy-egy zivatar is kialakulhat, nagyobb eséllyel a Dunántúlon és a Duna-Tisza közén. Nagy területen erős, helyenként viharos lesz a szél. A minimumhőmérséklet 11-16 fok között valószínű. A nappali maximumok 19-26 fok között alakulnak.

Kedden többfelé várható eső, zápor, néhol zivatar is. A szél is megerősödik, helyenként viharossá fokozódik. A leghidegebb órákban 11-18 fok lesz. Napközben 17-24 fokig melegszik a levegő.

Szerdán napos, csapadékmentes idő várható. A szél időnként élénk, a Kisalföldön erős lehet. A legalacsonyabb hőmérséklet általában 5-10, a legmagasabb hőmérséklet 16-22 fok között alakul.

Csütörtökön, november elsején eleinte kevés felhő lesz az égen, majd a megnövekvő fátyolfelhőzet mellett estefelé már vastagabb felhők is sodródnak a Dunántúl fölé, ott már néhol kisebb eső, zápor is előfordulhat. Helyenként ekkor is megélénkül a légmozgás. A leghidegebb órákban 5-10, napközben 17-24 fok között alakul a hőmérséklet.

Pénteken helyenként lehet eső, zápor. A szél megélénkül, helyenként megerősödik. A legalacsonyabb hőmérséklet 9-14, a legmagasabb hőmérséklet 19-24 fok között alakul.

Szombaton és vasárnap változóan felhős idő várható több-kevesebb napsütéssel. Csapadék nem valószínű. A szél időnként megélénkülhet. A minimumhőmérséklet mindkét nap 8-13 fok között alakul. Szombaton napközben 19-24, vasárnap 17-22 fokig melegszik a levegő - olvasható az előrejelzésben.

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek