5 évnél régebbi cikk

Bird Box Challenge: újabb életveszélyes kihívás az interneten
Fehérvár Médiacentrum fotójaBird Box Challenge: újabb életveszélyes kihívás az interneten

Szinte naponta találkozhatunk újabbnál-újabb challenge-ekkel a neten, amelyek elsősorban a fiatalok körében hódítanak. Sajnos egyre több az olyan feladat, amely egyaránt veszélyes magunk és mások egészségére is. A nemrég induló Bird Box Challenge is ebbe a kategóriába tartozik, ugyanis a felhívás szerint bekötött szemmel kell mindenfélét csinálni, majd jól levideózni azt. Belegondolni is rossz!

Az elmúlt években számos olyan kihívással találkozhattunk az interneten, amely valamilyen eszeveszett őrültségre sarkall, ám a lelkes fiatalok olyannyira meg akarják mutatni a nagyvilágnak magukat, hogy ész nélkül beszállnak a buliba - csupán a poén kedvéért.

2017-ben is írtunk egy rendkívül veszélyes próbatételről, amely a Hot Water Challenge nevet viseli, és arra buzdította a vállalkozó kedvűeket, hogy az Ice Bucket Challenge ellentéteként ne jéghideg, hanem forró vízzel öntsék nyakon magukat. Őrület, ugye!?

Azóta számos más kihívás látott napvilágot, amelyek közül a legelborultabbak talán a Tide Pod Challenge (NE egyetek mosogatógép tablettát!), a Hot Coil Challenge (NE tegyétek a kezeteket a főzőlapra!) és a rendkívül extrém Condom Snorting Challenge (ezt inkább nem is írom le, majd a belinkelt videó mesél helyettem). Persze mondanom sem kell, hogy nem azért soroltam ezeket a beteg feladatokat, hogy kipróbáljátok őket, hanem hogy még véletlenül se jusson eszetekbe felülni erre a hullámra!

Nos, a legújabb próbatétel, amely valamikor a 2019-es év elején ütötte fel a fejét, nem más, mint a Bird Box Challenge. Annyit kell tudni az újabb trendről (még mielőtt teljesen beleásnátok magatokat), hogy Sandra Bullock legújabb mozijának, a Bird Box-nak (Madarak a dobozban) köszönhetjük, ahol is a film főszereplője, Malorie úgy próbálja túlélni a posztapokaliptikus létet, hogy bekötött szemmel jár-kel a gonosz erői között, így nem kényszeríthetik öngyilkosságra. Jájj!

A Bird Box-ban látottak aztán sokak fantáziáját beindította, és nem sokkal a premier (2018. december 21.) után meg is jelent az első videó, ahol bekötött szemmel tevékenykednek a vállalkozó kedvűek. Az emberek aztán ellesték egymástól a rendkívül veszélyes mutatványt, és olyan felvételek lepték el a netet, mint például a ViralHog nevű YouTube-csatornára felkerült videó, amelyben egy tetoválóművész eltakart szemmel próbál egy arcot rajzolni bátor kliense mellkasára. Ja. "Bátor".

Ezután elárasztották a világhálót az ennél is agyatlanabb ötletek, amelyek olyannyira erősre sikeredtek, hogy a Bird Box-mozit felügyelő Netflix sem hagyhatta szó nélkül:

Magyarul ennyit tesz: „Nem hiszem el, hogy ezt el kell mondani: kérünk titeket, hogy ne sebesítsétek meg magatokat ezzel a Bird Box kihívással. Nem tudjuk, hogyan kezdődött ez el, és persze értékeljük, hogy szeretitek a filmet, de az az egy kívánságunk van 2019-re, hogy ne kerüljetek kórházba mémek miatt!”

Persze az embereket nem lehet holmi figyelmeztetésekkel eltántorítani, tovább folytatódott a kihívás, ám nem kellett sokat várni arra, hogy az első komolyabb baleset is bekövetkezzen:

Magyarra fordítva: "Bird Box kihívás vezetés közben... megjósolható eredménnyel. A baleset hétfőn történt annak az eredményeképpen, hogy a sofőr bekötött szemmel vezetett a Layton Parkway-en. Szerencsére senki nem sérült meg."

Az esetet már a Utah-beli Layton város rendőrsége sem hagyhatta szó nélkül, és a biztonság kedvéért ők is felszólaltak a fura kihívás ellen. Hogy milyen lesz a következő baleset, belegondolni sem merek, én csak azt tudom javasolni, hogy ne higgyetek az Interneten található felhívásoknak, ugyanis egyáltalán nem lesztek menők egy-egy őrültség teljesítése után. Csak annyit értek el vele, hogy a legrosszabb esetben életre szóló sérüléseket szerezhettek. Ne, csak ne! Jobban jártok.

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek