5 évnél régebbi cikk

Székesfehérvári fiatal is segít a hátrányos helyzetű gyerekek oktatásában
Székesfehérvári fiatal is segít a hátrányos helyzetű gyerekek oktatásában

A Vásáry Tamás Alapítvány és a Biztos Jövőkép Kft. állami gondozásban lévő gyerekeknek tartott ingyenes oktatást Budapesten. A lurkók élvezték a játékos napot, a kezdeményezés pedig idővel akár Fejér megyébe is eljuthat. A fehérvári Szabó Lászlóval, a program egyik szervezőjével beszélgettünk az eseményről.

A Vásáry Tamás Alapítvány és a Biztos Jövőkép Kft. tulajdonosi köre, élén Jász Mártával közös akcióba kezdett, amelynek köszönhetően február 2-án, szombaton ingyenes oktatást szerveztek hátrányos helyzetű lurkóknak. 

A Vásáry Tamás Alapítvány (amelynek a világhírű zongoraművész és karmester, Vásáry Tamás az alapító elnöke) gyermekvédelmi gondoskodásban élő gyermekek lelki és társas jóllétének növelése érdekében alakult. Tevékenységük a mélyreható és hosszú távú segítői folyamatot célozzák meg mentor kapcsolati, pályaorientációs és mentálhigiénés programokkal.

A gyermekvédelmi gondoskodásban élő gyermekek számára egy sokrétű, komplex és célzott fejlesztési rendszert dolgoztak ki, amellyel tanulási elakadásaikban, pályaorientációs problémáikban, illetve pszichés nehézségeikben nyújtanak támogatást.

A február 2-i jótékonysági programot is ennek a jegyében szervezték meg, amelyben a székesfehérvári Szabó Lászlónak vitathatatlan érdemei vannak. "A Biztos Jövőkép Kft. megbízásában álló marketing specialista vagyok, gyakorlatilag én felelek a teljes körű marketingkommunikációnkért, a rendezvényeinkért és a közösségi média felületekért. Úgy hozta a sors, hogy lehetőségünk volt a Vásáry Tamás Alapítvánnyal közösen a gyermekeken segíteni, és ebből is kifejezetten a hátrányos helyzetű, árva gyermekeknek a boldogulását előre mozdítani" - kezdte Szabó László, majd hozzátette, hogy a hétvégi programban egy szervezői szerepkör jutott számára, mivel az alapítvány Joó Beatrisen és Vicsek Lillán, a Biztos Jövőkép Kft. pedig rajta keresztül tartotta a kapcsolatot.

Minden olyan ötlet, minden olyan kezdeményezés rajtuk ment keresztül, amit a rendezvényen az alapítvány viszont szeretett volna látni. László azt is megjegyezte, hogy a rendezvény közös munka eredménye, amelyből minden kolléga kivette a részét.

Szabó László elmondta, a jótékony kezdeményezés célja az volt, hogy az államilag gondozott kisgyermekeknek be tudják mutatni a munka világát. Éppen ezért a fiatalok sok időt töltöttek a Biztos Jövőkép Kft. munkatársaival, meghallgatták azt, hogy kinek milyen feladatköre van, illetve kérdéseket is feltehettek nekik. Ezt követően az irodai helységekben kialakított játékos szobákban társasozhattak, és szituációs játékokat is játszhattak a gyerekek, nem beszélve az arcfestésről és gyurmázásról.

"Úgy gondolom, hogy a február 2-i program nagyon sikeres volt. Leginkább azért, mert az egész délután át tartó programsorozat közben a kollégák és a gyerekek is jobban megismerhették egymást, beleláttak egymás mindennapjaiba, és így egyfajta kapocs alakulhatott ki közöttük. Sikerült a gyerekeknek olyan élményt adni, amiből ők igazán hiányt szenvednek" - folytatta László, majd megemlítette, hogy a Vásáry Tamás Alapítvány és a Biztos Jövőkép Kft. együttműködése nem az oktatási programmal indult, ugyanis már 2018. december 18-án is tartottak egy közös karácsonyi gálát, ahol könyvgyűjtés szerveztek államilag gondozott kisgyermekek számára.

Végezetül pedig a jövőre terelődött a szó, amikor is Szabó László kifejtette, hogy a Biztos Jövőkép Kft.-nek hosszú távú célja, hogy visszaadjon mindabból a jóból, amiből nekik is kijutott. Éppen ezért a jövőben még több hasonló ilyen program elindítását tervezik, többek között Fejér megyében, Székesfehérváron is.

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek