5 évnél régebbi cikk

Orsovai Reni az MZ/X új énekese - a Vörösmarty Rádióban mutatta be vadiúj nótáját a népszerű fehérvári együttes
Fehérvár Médiacentrum fotójaOrsovai Reni az MZ/X új énekese - a Vörösmarty Rádióban mutatta be vadiúj nótáját a népszerű fehérvári együttes

A legendás fehérvári csapat, az MZ/X egy ideje igencsak aktív életet él a közösségi oldalakon. Ez nem véletlen, ugyanis amellett, hogy sorra bukkannak elő klasszikus számaik, új zenével is jelentkeztek, amelyet március 8-án (pénteken) a Vörösmarty Rádióban hallhatott először a nagyérdemű. Ráadásul nemsokára húszévesek lesznek, amit Orsovai Renivel kiegészülve március 29-én egy jubileumi koncerttel ünnepelnek meg.

Minden fehérvári számára ismerősen csenghet az MZ/X formáció neve (YouTube-csatornájuk is van), amely zenekar az ezredforduló környékén csempészett vidámságot a szürke hétköznapokba - a hétvégékről aztán nem is beszélve. A hiphopban nyomuló banda, azaz Csabeat, Ndi és Ubigee olyan klasszikusokat hozott tető alá, mint a Fehérvár Rádió induló, a '99-es első számuk, az Elfordulok tőled, az Egynyári sláger, az Alba Volán induló, és a kedvenc nótám tőlük, a Hoplacsek Julcsa nem Angol lány!.

Ja, és közreműködtek (a Paraba Swing Clubbal és Ferenc Péter - Peettel karöltve) az egyik leghangulatosabb fehérvári karácsonyi videóban is, amely 2018-ban az utolsó pillanatban futott be éppenhogy az ünnepek előtt. Biztos vagyok benne, hogy mind a mai napig sokan dúdolják fülbemászó soraikat.

A rajongóknak most egy jó hírrel is szolgálhatok: március 8-án (pénteken) a Vörösmarty Rádióban vendégeskedett az MZ/X, és azon kívül, hogy munkásságukról beszélgettek kollégánkkal, Kiss Györggyel, bemutatkozott a brigád új tagja, Orsovai Renáta (Nene), ráadásul még egy friss nótával is jelentkeztek, amely az Instant Sláger néven fut.

A vadonatúj és igencsak pörgős szám a Vörösmarty Rádióban szólalt meg először, de természetesen a március 29-i 22 órától kezdődő húsz éves jubileumi koncerten (MZ/X 2.0 - A demizson újratöltve) is felcsendül majd.

A bulinak a Paraba ad otthont, és azon kívül, hogy a régi dalok új köntösbe bújtatják, a fellépés során hangfelvétel is készül, amelyből készített lemezt (exkluzívan) csak a koncerten támogatói jeggyel résztvevők zsebelhetik be. A fellépés természetesen nem lesz ingyenes, viszont a srácok a befolyt összeget a "Teljes Élet" Szociális Alapítványnak ajánlják fel.

Végül pedig itt van még egy zseniális muzsika, csak mert MZ/X-ből sosem elég:

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek