4 évnél régebbi cikk

Ebben a filmben Te is beleshetsz a világjáró fehérvári természetfotós munkájának kulisszái mögé!
Ebben a filmben Te is beleshetsz a világjáró fehérvári természetfotós munkájának kulisszái mögé!

Leginkább ködös, hideg, sötét tájakat szeret fotózni a fehérvári születésű Nagy Gábor, akit tavaly már bemutattunk nektek. Az utazó természetfotóst közel negyvenezren követik az Instagramon, most pedig egy kisfilmet forgatott arról, milyen körülmények között is készülnek egyedi képei.

Egy korábbi interjúnkból már megismerhettétek a székesfehérvári születésű Nagy Gábort, aki Instagram-oldalán több tízezres követőtáborra tett szert különleges hangulatú természetfotóival. (Követőinek száma azóta megduplázódott!) A rendszeresen utazó fotós képei a nagyvilág számos egzotikus táján készülnek, hangulatviláguk általában borongós, mert Gábor különösen szeret hideg, ködös, sötét helyeket fotózni.

Most egy rövid portréfilm készült arról, hogyan dacol Gábor az időjárás viszontagságaival órákon, napokon keresztül, hogyan vár türelmesen a legzordabb körülmények között is a tökéletes pillanatra, amit megörökíthet.

 "A film a Magas Tátrában játszódik, ahol a nézők betekintést nyerhetnek az alkotói folyamatba, a természetfotósok magányos és már-már betegesen megszállott világába." - tudtuk meg Gábortól. -  "A film apropóját a Sony adta: ugyanis évek óta Sony mirrorless kamerákkal dolgozom utazásaim során."

 

Borítókép: Nagy Gábor
Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek