4 évnél régebbi cikk

A Floralia margójára: Mennyire vagy képben a Római Birodalommal?
A Floralia margójára: Mennyire vagy képben a Római Birodalommal?

Hétvégén kezdődik a Floralia, amely a Gorsium ókori díszletei között a Római Birodalomba kalauzolja el az érdeklődőket. Hogy még a fesztivál előtt elkezdjetek hangolódni, összeállítottunk nektek egy pofás kvízt, amelyből kiderül, mennyire vagytok képben a rómaiakkal. Csak ügyesen!

Nyakunkon a Floralia tavaszköszöntő ünnep (programajánlónkat itt találjátok), amely április 27-28-ig tölti meg kicsikkel és nagyokkal egyaránt a Tácon található ókori római település maradványait. Lesz kirakodóvásár, kézműves foglalkozások, császári bevonulás díszes ruhákkal fűszerezve, harci bemutató germán és kelta harcosokkal, az amfiteátrumban pedig színház és gladiátorküzdelem is, így mindenki megtalálhatja a számára legtetszetősebb programot.

Hogy egy kicsit ti is ókori hangulatba kerüljetek, lájtos teszttel készültünk nektek, amely a Római Birodalom, Pannónia és természetesen a Gorsium legfontosabb eseményeit helyezi előtérbe. Ha kitöltöttétek, és netalántán mindet el is találtátok, akkor elmondható, hogy teljes mértékben készen álltok a régészeti park varázslatos világára. Hajrá, hajrá!

 

 

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek