4 évnél régebbi cikk

Három fehérvári van az ország legkeresettebb bűnözői között, egyikük az európai toplistán is szerepel
·Bűnügyrendőrség·Utolsó frissítés: undefined
Három fehérvári van az ország legkeresettebb bűnözői között, egyikük az európai toplistán is szerepel
·Bűnügyrendőrség·Utolsó frissítés: undefined

Az ország ötven legkeresettebb bűnözője közül hárman is székesfehérváriak. Plank Zoltánt rablás és testi sértés, Varga Tamást rablás miatt körözik, míg Tóth Lajos nem vonult be a börtönbe. Ha felismered őket, tegyél bejelentést!

Az FBI legkeresettebb bűnözőit (Most Wanted) számontartó lista mintájára alakították át még januárban a police.hu hasonló aloldalát. Mivel a magyar rendőrséghez is elért végre a közösségi média kora, így az év elejétől kezdve a bűnözők adatlapját direkt a honlapjukról is meg lehet osztani. A Körözési Toplistán egyszerre ötven személy szerepel, alapbeállításként ABC-sorrendben vagy arc alapján nézhetjük végig a profilokat. Közülük hárman kötődnek Székesfehérvárhoz.

Plank Zoltán 1967. január 8-án született. Az 52 éves férfi Fehérváron született, de Budapesten adtak ki ellene rablás és testi sértés miatt elfogatóparancsot. Előbbi miatt európai elfogatóparancs is érvényben van a férfi ellen 2016 szeptembere óta. Plank Zoltán egyike annak a négy magyar bűnözőnek, aki megtalálható az Europol rendőri fejvadászainak (ENFAST) toplistáján is. Erről a honlapról kiderül, hogy a férfi társaival együtt még 2014-ben egy elszámolási vita miatt két bérgyilkost küldött az egyik üzletfelére. Az elkövetők súlyos sebeket ejtettek az áldozaton késsel, majd annak tudatában távoztak a helyszínről, hogy az illető meghalt meghalt. A férfit azonban még időben megtalálták, és a gyors orvosi beavatkozásnak köszönhetően túlélte a támadást. Alig egy hónappal később Plank és társai 400 millió forintnak megfelelő valutát raboltak gépfegyverekkel kínai üzletemberektől. Az esetről a feol.hu itt írt részletesebben. 

A 31 éves Tóth Lajos ellen előbb 2013. május 8-án adtak ki országos körözést, majd egy évvel később európai elfogatóparancsot is érvénybe léptettek a székesfehérvári születésű férfivel szemben. A bűncselekmény mindkét esetben rablás volt, de a police.hu  szerint azért is keresik, mert a jogerősen kiszabott szabadságvesztést nem kezdte meg, vagyis nem vonult be a börtönbe. 

Három éve hiába keresi a rendőrség, sehol nem találják az ugyancsak 31 éves Varga Tamást. A Székesfehérváron született férfit rablás miatt körözik, 2016 júliusa óta már nemcsak Magyarországon, hanem egész Európában is. Valószínűleg Varga egyike lehet azoknak a rablóknak, akik még 2015 nyarán fegyverrel raboltak ki egy fehérvári utazási irodát, legalábbis a körözés kiadásának időpontja és a nyomravezetői díj felajánlásának dátuma majdnem napra pontosan megegyezik. Az utazási irodában elkövetett rablásról a szekesfehervar.hu is bővebben írt. 

Ha bármelyik körözött személyt felismered vagy információval rendelkezel a hollétéről, haladéktalanul tegyél bejelentést a körözött személy adatlapján. A bejelentést anonim módon is megteheted.
Borítókép: police.hu
Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek