4 évnél régebbi cikk

Biztonságban Mindenszentek ünnepén és halottak napján is a temetőkben
Biztonságban Mindenszentek ünnepén és halottak napján is a temetőkben

Sajnos a kegyelet, az emlékezés és a gyász pillanatai sem jelentenek visszatartó erőt, így a Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság a kegyeleti napok idején nemcsak a megnövekedett forgalom kezelésére fordít kiemelt figyelmet, de a balesetek és a bűncselekmények megelőzésére, továbbá a közrend és közbiztonságának fenntartására is.

Már a héten érezhetően nagyobb a forgalom a sírkerteknél és környékükön, éppen ezért fokozott rendőri jelenlétet biztosítanak mindenszentek és halottak napja idején. A kegyeleti napok alatt megsokszorozódik a temetőkbe látogatók száma, így rendőrök, polgárőrök és temetőellenőrök vigyázzák a sírkertek rendjét. Ugyanakkor mindenki felelőssége a biztonság: ebben az időszakban fokozottabb figyelmet kell fordítani a maguknál tartott és az autókban hagyott értékekre.

A kegyeleti napok alatt a Székesfehérvári Rendőrkapitányság járőrei fokozott ellenőrzéseket végeznek, valamint segítenek a megnövekedett személy- és gépjárműforgalom irányításában. A temetők védelme, a lopások megelőzése érdekében a rendőrök a közterület-felügyelőkkel és polgárőrökkel és a városgondnoksággal közösen dolgoznak együtt.

 

Borítókép: Körtvélyes Tivadar
Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek