4 évnél régebbi cikk

Ezt tudja a Pirelli Snowcontrol 3 téli gumi
Fehérvár Médiacentrum fotójaEzt tudja a Pirelli Snowcontrol 3 téli gumi

Az olasz prémium gumigyártó immár a harmadik generációt dobta piacra a sikeres Snowcontrol téli gumi családból, amely magas szintű biztonságot nyújt hideg (+7 Celsius fok alatti) időjárás során, a száraz, a nedves, a havas és jeges útfelületeken.

A Pirelli Ecoimpact ikonjai a Winter Snowcontrol Serie 3 téli gumiabroncsok oldalsó oldalán hangsúlyozzák a gumiabroncs hozzájárulását a tisztább környezethez az energiahatékonyság, a tiszta levegő és az alacsonyabb zaj szempontjából.

A Gumymarket szakértői úgy gondolják, hogy az új Snowcontrol 3 optimalizált és továbbjavított futófelületi mintázatot kapott és vadonatúj innovatív gumikeveréket, melynél bevetették a Bead Geometry technológiát is.

 

Miben javult a Snowcontrol 3 téli gumi futófelülete és gumikeveréke?

A Pirelli Snowcontrol 3 téli gumi fokozott mennyiségű szilícium-dioxid tartalma most még jobb hatásfokkal képes a megfelelő rugalmasságot biztosítani a kemény mínuszok során is, ami már önmagában megnöveli a tapadás hatékonyságát.

Az új gumivegyület a Bead Geometry technológiával – mely mikroszkópikus gyöngyöket helyez el egymástól meghatározott távolságokra – nagyban javítja a téli teljesítmények mindegyikét.

Ezt a speciális mixtúrát egy irányított futófelületi mintázatba alakították, amely tovább segíti a téli tapadási és kezelhetőségi jellemzők javulását. A finoman lekerekített vállblokkok és az egymásba illeszkedő középső blokkok a Pirelli interaktív téglafal lamella kialakítását tartalmazzák, melyek egyszerre növelik az oldalirányú és hosszanti stabilitást, miközben a sok elmozdulni képes apró lamella több harapós élt biztosít a havas vonó- ás fékerő fokozásához.

A futófelület hosszanti irányában két széles és mély fő árokba csatlakoznak be jobbról és balról az oldalcsatornák 45 fokalatti szögekben, amelyek együtt hatékonyan megoldják a téli csapadék elvezetését, és magas sebességekig megakadályozzák a rendkívül veszélyes aquaplaning (vizenfelúszás) jelenségének kialakulását.

 

A karkasz optimalizációja

A téli gumiabroncs belső felépítése két különlegesen edzett acélszalagot tartalmaz, melyre spirálisan felfűzött poliamid szálak kapcsolódnak erősen, ez a rendszer fokozza a téli gumi hőstabilitását, és így kevésbé érzékeny az út- és a léghőmérséklet változásaival szemben.

 

További előnyös tulajdonságok

A Snowcontrol 3 téli gumi nagy arányokban tartalmaz környezetbarát anyagokat, és környezetkímélő technológiákkal készül. A futófelület megfelelően csendes, így csökkenti a természet és a járműben utazók zajterhelését. Tökéletesen alkalmas a városi és autópályás forgalomban való részvételre is, de megállja a helyét a téli hegyvidéki útviszonyok között is. Kiváló az egyensúly a nedves és a havas teljesítmények között, javítja a kezelhetőséget és a fékezési teljesítményt a nedves és a száraz felületeken. Kiváló száraz stabilitást és kezelhetőséget biztosít a nagy sebességű használat során is.

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek