4 évnél régebbi cikk

Toborzó lesz az Alba Fehérvár KC-nél; így látják a sport és tanulás kapcsolatát a kézisek
Fehérvár Médiacentrum fotója
NoNém Média
Toborzó lesz az Alba Fehérvár KC-nél; így látják a sport és tanulás kapcsolatát a kézisek

Nagyszabású toborzót rendez az Alba Fehérvár KC, a klub ennek kapcsán az NBI-es keret játékosait kérte fel, meséljenek a kézilabdapályán tett kezdeti lépéseikről.

November 21-én 7-8. osztályos lányok számára nagyszabású kézilabda-kiválasztót tart az Alba Fehérvár KC a Köfém Sportcsarnokban. A klub az eseményhez kapcsolódva kérte fel az NBI-es keret játékosait, meséljenek pályafutásuk kezdeti lépésiről, a versenysport és a tanulás összeegyeztethetőségéről.

Ami a kezdeti lépéseket illeti, rengeteg érdekességre derült fény az interjúk kapcsán. Muotsogianni Theodóra például elárulta, egyik osztálytársa hatására ment le először kézilabdaedzésre, a sportág aztán annyira megtetszett neki, hogy ott is ragadt a pályán. Ezt a bizonyos osztálytársat Boldizsár Biankának hívják, aki szintén az Alba játékosa, vagyis az egykori osztálytársak ma már NBI-es csapattársakká váltak.

A játékosok kiemelték, a gyerekek ne féljenek attól, hogy az iskola mellett egy másik közegben is kipróbálják magukat. A tanulás és a sport kifejezetten jól kiegészíti egymást, ráadásul ez a kettős ad egy olyan rendszert az életben, amely segít megoldani a mindennapok kihívásait.

A tanulás fontosságáról Sztankovics Réka és Gerháth Kincső is beszélt. A két játékos amellett, hogy az NBI-ben kézilabdázik, a Corvinus Egyetem hallgatója is. Mindketten fontosnak tartották, hogy tanulmányaikat magasabb szinten is folytassák, felkészülve ezzel sportolói pályájuk utáni civil életükre.

Kosárlabda, Judo, aerobic, labdarúgás. Bizony, a fehérvári kézislányok sem tudták elsőre, hogy ez lesz majd szeretett sportáguk, többen kipróbáltak más sportágakat is, mielőtt a kézilabdapálya lett a másik otthonuk. Claudine Mendy ráadásul mindezt már magyarul mesélte el, a francia átlövő negyedik éve az Alba játékosa, ennyi idő alatt már sikerült társalgási szinten elsajátítani nyelvünket.

Az Alba Fehérvár KC 7-8. osztályos lányok számára szervezett kézilabda toborzója november 21-én 16 órakor kezdődik. Az érdeklődő tanulók számára a részvétel regisztrációhoz kötött, nevük, születési idejük, jelenlegi sportszervezetük, posztjuk és szüleik nevének és elérhetőségének megadásával jelentkezhetnek november 18-ig a technikaivezeto@kofemsc.hu e-mail címen.
Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek