4 évnél régebbi cikk

Meséld el legfantasztikusabb karácsonyi történeted! - Székesfehérvári novellapályázat indult
Fehérvár Médiacentrum fotójaMeséld el legfantasztikusabb karácsonyi történeted! - Székesfehérvári novellapályázat indult

Fantasztikus karácsony címmel irodalmi pályázatot hirdetett a Vörösmarty Mihály Könyvtár. A történeteket december 8-ig lehet beküldeni, a három legjobb írás alkotói értékes jutalomban részesülnek.

Biztos mindenkinek van egy kedves és vicces karácsonyi története, amelyet nagy lelkesedéssel oszt meg a barátaival és a szeretteivel az ünnepekhez közeledve. A legtöbbünk természetesen hétköznapibb történetekkel operál, mint például a szenteste elszálló áram okozta kalamajka, az odaégett ünnepi vacsora kálváriája, netalántán a finom falatoktól elszabadult macska rémtörténete.

Igen ám, de azok, akiknek sokkal szabadabban és játékosabban szárnyal a képzelete, olyan történetekkel halmozzák el hozzátatozóikat, amelyek enyhe fantasy beütéssel bírnak, és a Télapó szorgoskodó manóin keresztül a rosszcsont krampuszokon át mindenféle mitológiai teremtény is feltűnik a lebilincselő sztorik végeláthatatlan forgatagában.

Hogy mire is gondolok? Itt van példának a John Lewis áruház karácsonyi reklámja, amely egy minisárkány megpróbáltatásait öleli fel:

A Vörösmarty Mihály Könyvtár karácsonyi novellapályázatára idén fantasy műfajban írt prózákat várnak, amelyeket közül aztán a Varga Bea (On Sai) író, a Könyvmolyképző Kiadó szerkesztője által vezetett zsűri választja ki a legszellemesebb történeteket.

A pályázaton bárki részt vehet, akit átjár a szeretet ünnepe, nincs semmilyen kikötés, így a legapróbbaktól kezdve a bölcseken át bárki beküldheti megható sztoriját. Ja igen, az alkotások terjedelme legfeljebb 4000 karakter lehet szóközökkel együtt, úgyhogy jól gondoljátok át, mi is kerül az írásba. 

Az írásokat a fersch.renata@vmk.hu címre lehet beküldeni csatolt mellékletként december 8-án éjfélig, az eredményhirdetés pedig december 19-én lesz. A levél tárgysorába írjátok be: fantasztikus karácsony.

A három legjobb történet megjelenik a könyvtár hivatalos honlapján, az fmc.hu-n és a Könyvmolyképző Kiadó tehetséggondozással foglalkozó oldalán, az Aranymosáson is, az alkotókat pedig könyves ajándékcsomaggal jutalmazzák: az első helyezett Varga Bea: A siker tintája című könyvének dedikált példányát is megkapja, a második és harmadik helyezett ráadásként pedig könyvjelzőcsomaggal lesz gazdagabb. Nincs is más dolgotok hátra: sztorira fel!

Hogy további ötletet merítsetek, olvassátok el a tavalyi pályázat nyerteseinek írásait: Sziszüphoszi karácsony, A karácsony embere, Idén másképp lesz.
Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek