4 évnél régebbi cikk

Székesfehérvár is segít az ausztrál bozóttűz károsultjainak
·HírekAusztrália·Utolsó frissítés: undefined
Fehérvár Médiacentrum fotója
Wikipedia
Székesfehérvár is segít az ausztrál bozóttűz károsultjainak
·HírekAusztrália·Utolsó frissítés: undefined

10 ezer eurót ajánl fel a székesfehérvári önkormányzat a hónapok óta tűzvész által sújtott Ausztráliának. Cser-Palkovics András facebookos posztjából az is kiderül, hogy az összeget az ausztrál államnak vagy egy általa megjelölt szervezetnek utalja a város. A polgármester ezzel egyidejűleg mindenkit arra kér, hogy csatlakozzanak a fehérvári felajánláshoz.

Ausztráliában hónapok óta soha nem látott méretű bozóttüzek pusztítanak. Az űrből is jól látható tűzvész során eddig közel 30 ember vesztette életét, mintegy 2000 otthon égett le, több mint egymilliárd állat pusztult el és a szigeten egy Horvátországot meghaladó méretű terület égett porig. Mindeközben az országban tomboló tűz füstje már elérte Dél-Amerikát, de előbb-utóbb jó eséllyel mindenhova jut a hatalmas kiterjedésű szürke felhőből. Szakértők szerint a déli féltekén zajló természeti katasztrófa könnyen hatással lehet akár a Föld teljes klímájára is. 

Egy ilyen helyzetben szinte kötelező, hogy a felelős vezetők reagáljanak a helyzetre. Megtette ezt Cser-Palkovics András is. Székesfehérvár polgármester ma reggel egy Facebook-posztban jelezte, hogy 10 ezer euróval (kb. 3,3 millió forint) járul hozzá a város a bozóttüzek elleni munkához, amit az ausztrál államnak, vagy az általuk kijelölt szervezetnek utal az önkormányzat. Cser-Palkovics András kiemelte, hogy a katasztrófa mérete jóval túlmutat a felajánlott összegen, de Székesfehérvár kötelességének érezte, hogy hozzájáruljon az egész bolygót érintő károk enyhítéséhez:

"Tisztában vagyunk vele, hogy a probléma nagyságrendje messze túlmutat a felajánlásunk méretén, és azzal is, hogy Ausztrália gazdag és önállóan cselekedni képes nemzet. Azonban a probléma nagysága nem indok a tétlenségre, hiszen amíg egy földi légkörben, ökoszisztémában élünk, addig a probléma nem egy nemzetállamé, hanem mindannyiunké, éljünk a világ bármely pontján."

A teljes posztot itt lehet elolvasni:

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek