Partly cloudy10 °C
2020. február 24. hétfő Mátyás
Menü

Télen is folyamatosan javítják az útburkolatokat Fehérváron

Folyamatos a burkolatok javítása a téli időszakban is Fehérváron. A munkálatok koordinálását a Városgondokság és a Magyar Közút Fejér megyei munkatársai végzik.

A Magyar Közút Nonprofit Zrt. Fejér Megyei Igazgatósága 1401 kilométernyi országos közúthálózat üzemeltetési és fenntartási feladatait látja el. Legfőbb feladatuk, hogy a kezelésükben lévő úthálózatot a közlekedők télen is akadálytalanul és biztonságosan vehessék igénybe. Ehhez pedig folyamatos és megelőző munkák is hozzátartoznak. A Magyar Közút Nonprofit Zrt. Fejér Megyei Igazgatósága 1401 kilométernyi országos közúthálózat üzemeltetési és fenntartási feladatait látja el. Legfőbb feladatuk, hogy a kezelésükben lévő úthálózatot a közlekedők télen is akadálytalanul és biztonságosan vehessék igénybe. Ehhez pedig folyamatos és megelőző munkák is hozzátatoznak.

"A téli időszakban is gőzerővel dolgoznak a a Városgondnokság munkatársai, összesen 303,4 km közutat tartanak karban Székesfehérváron.

A burkolatok rendszeres ellenőrzése mellett, gondoskodniuk kell a javításra szoruló burkolathibák megszüntetéséről." - Molnár István, Magyar Közút Nonprofit Zrt. megyei igazgatója. 

Tímár Tibortól, a Városgondnokság üzemeltetési igazgatójától azt is megtudtuk, hogy a javítások műszaki tartalmának meghatározása mellett az elvégzett javítások ellenőrzése is a Városgondonkság feladatai közé tartozik. Emellett 17,2 km kerékpárút, illetve 263 km hosszú gyalogút és járda kezeléséről kell gondoskodniuk.
 

 

 

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Most olvassák

Ez van

A hét sztorija

Eseménynaptár

 • Háromnapos üléssel folytatja munkáját az Országgyűlés
  Háromnapos üléssel folytatja munkáját az Országgyűlés
 • Frankofón Filmnapok kezdődnek a Barátság Moziban
  Frankofón Filmnapok kezdődnek a Barátság Moziban
 • A kispárna bánata - a Zenede Bábszínház előadása a Hermannban
  A kispárna bánata - a Zenede Bábszínház előadása a Hermannban
 • Oltástámogatási programmal segíti a családokat az önkormányzat
  Oltástámogatási programmal segíti a családokat az önkormányzat