4 évnél régebbi cikk

Télen is folyamatosan javítják az útburkolatokat Fehérváron
·Hírekközlekedés·Utolsó frissítés: undefined
Télen is folyamatosan javítják az útburkolatokat Fehérváron
·Hírekközlekedés·Utolsó frissítés: undefined

Folyamatos a burkolatok javítása a téli időszakban is Fehérváron. A munkálatok koordinálását a Városgondokság és a Magyar Közút Fejér megyei munkatársai végzik.

A Magyar Közút Nonprofit Zrt. Fejér Megyei Igazgatósága 1401 kilométernyi országos közúthálózat üzemeltetési és fenntartási feladatait látja el. Legfőbb feladatuk, hogy a kezelésükben lévő úthálózatot a közlekedők télen is akadálytalanul és biztonságosan vehessék igénybe. Ehhez pedig folyamatos és megelőző munkák is hozzátartoznak. A Magyar Közút Nonprofit Zrt. Fejér Megyei Igazgatósága 1401 kilométernyi országos közúthálózat üzemeltetési és fenntartási feladatait látja el. Legfőbb feladatuk, hogy a kezelésükben lévő úthálózatot a közlekedők télen is akadálytalanul és biztonságosan vehessék igénybe. Ehhez pedig folyamatos és megelőző munkák is hozzátatoznak.

"A téli időszakban is gőzerővel dolgoznak a a Városgondnokság munkatársai, összesen 303,4 km közutat tartanak karban Székesfehérváron.

A burkolatok rendszeres ellenőrzése mellett, gondoskodniuk kell a javításra szoruló burkolathibák megszüntetéséről." - Molnár István, Magyar Közút Nonprofit Zrt. megyei igazgatója. 

Tímár Tibortól, a Városgondnokság üzemeltetési igazgatójától azt is megtudtuk, hogy a javítások műszaki tartalmának meghatározása mellett az elvégzett javítások ellenőrzése is a Városgondonkság feladatai közé tartozik. Emellett 17,2 km kerékpárút, illetve 263 km hosszú gyalogút és járda kezeléséről kell gondoskodniuk.
 

 

 

Borítókép: Körtvélyes Tivadar
Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek