4 évnél régebbi cikk

Fejérben is pusztított a Ciara, és újabb figyelmeztetést adtak ki
·Hírekszél·Utolsó frissítés: undefined
Fehérvár Médiacentrum fotója
katasztrofavedelem.hu
Fejérben is pusztított a Ciara, és újabb figyelmeztetést adtak ki
·Hírekszél·Utolsó frissítés: undefined

Országszerte összesen 475 alkalommal, Fejérben harmincszor kellett vonulnia a Katasztrófavédelemnek a viharos szél miatt.

Hétfőn országszerte 475 alkalommal avatkoztak be a katasztrófavédelem tűzoltóegységei a viharos szél okozta eseteknél - tette közzé kedden délelőtt a hétfői mérleget a Katasztrófavédelem. Székesfehérvár és Fejér megye viszonylag megúszta az első kört, ám kedden késő délután újra öt megyére, köztük Fejérre adtak ki másodfokú riasztást széllökés veszélye miatt.

Hétfőn a legtöbbször, majdnem 150-szer Somogy megyében riasztották az egységeket, Veszprém megyében 59, Zalában pedig 55, esetet kezeltek. Jellemzően kidőlt fák és veszélyt jelentő faágak adtak munkát, de számos lakóépületben és közintézményben is károkat okozott a hazánkat is elérő Ciara viharciklon. Tizenöt megye hatvanhárom településén, összesen körülbelül tizenhétezer fogyasztónál volt áramkiesés, de a szolgáltató egy-két óra alatt mindenhol megszüntette a problémát.

Fejér megyében, főként a déli részeken, tetőket rongált meg, fákat csavart ki az orkánerejű szél hétfőn, sajnos személyi sérülést is okozott a Ciara. A viharkárok miatt összesen harminc tűzoltói beavatkozás volt.

Sárbogárdon egy könnyűszerkezetes garázs lemezfedését tépte le a szél, a meglazult részeket a dunaújvárosi hivatásos tűzoltók távolították el. Tácon a szomszédos melléképületre borult rá egy kukoricatároló fagóré, amelyet a székesfehérvári hivatásos tűzoltók motoros láncfűrésszel feldaraboltak. Az M7-es autópálya velencei szakszán pedig egy üzemanyagtöltő állomás reklámtáblájának lemezburkolatát szakította fel a vihar. A húsz méter magasan lógó lemezdarabot a létraszerről távolították el a megyeszékhely tűzoltói.

A 62-es főúton két baleset is történt. Szabadegyházánál egy teherautó rakomány nélküli pótkocsiját borította rá a szél a szalagkorlátra. A dunaújvárosi és a székesfehérvári hivatásos tűzoltók visszabontották a ponyvát, majd daru csörlőjével húzták kerekeire a pótkocsit. A seregélyesi elkerülőn pedig az árokba sodródott és oldalára borult egy teherautó. A vasöntvényeket szállító járművet a tűzoltók áramtalanították. Utóbbi balesetnél a sofőr könnyebben sérült.

A Ciaráról a Fehérvár Televízió is készített anyagot:

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek