4 évnél régebbi cikk

Ébredni látszik az élővilág – hattyúk Velencében, delfinek Szardínia partjainál
Ébredni látszik az élővilág – hattyúk Velencében, delfinek Szardínia partjainál

Nagyon érdekes világot élünk, éltünk. Most is, és a vírus előtt is. Látszik, hogy milyen hatással van az ember a környezetére. Akkor is, ha beteszi valahová a lábát, akkor is, valahonnét eltűnik, ha csak időlegesen is. Most arra találhatunk számos bizonyítékot, ha utóbbi történik, akkor a természet, az élővilág azonnal elkezdi visszaszerezni azt, ami jogosan őt (is) illeti!

Nos, valami ilyesmit tapasztalhatnak most a velencei lakosok. Turista egy szál se, ellenben visszatértek a hattyúk a cölöpváros csatornáiba, és a gyönyörű, átlátszó vízben úszkálnak. Ennyit jelent, ha nem egymást érik a vízibuszok, és gondolák a világ egy legnépszerűbb városában, Velencében.

Legtöbbünk egyik vágya talán, hogy egyszer az életében láthasson delfint. A tengeri élővilág legbarátságosabb lényei pedig nem is riadnak feltétlenül vissza az embertől, a hajóforgalmat azonban ők sem szeretik. Cagliari kikötőjét most, hogy Olaszország szinte teljesen leállt, a delfinek foglalták vissza. Megjelenésükre állítólag hatvan éve nem volt példa Szardínia fővárosában.

 Forrás: promotions.hu

Borítókép: youtube.com
Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek