3 évnél régebbi cikk

Koronavírus: 100 fölött a Fejér megyei fertőzöttek száma, több millió védőeszköz érkezett Magyarországra - 41. nap
Fehérvár Médiacentrum fotója
MTI/Balogh Zoltán
Koronavírus: 100 fölött a Fejér megyei fertőzöttek száma, több millió védőeszköz érkezett Magyarországra - 41. nap

1458 főre nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma, 102 koronavírussal diagnosztizált beteg Fejér megyében, újabb egészségügyi védőeszközök érkeztek Budapestre.

Újabb magyar állampolgároknál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést (COVID-19), ezzel 1458 főre nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma. Elhunyt újabb 10 idős, krónikus beteg. Ezzel 109 főre emelkedett az elhunytak száma. 120 fő pedig már gyógyultan távozott a kórházból. A Pesti úti idősek otthonában eddig összesen 198 igazolt koronavírus-fertőzött van és 8 elhunyt.

Fejérben az elmúlt egy napban 9-cel nőtt a koronavírusos betegek száma, ezzel összesen 102 fertőzött van a megyében.

 

Spanyolországban közelít a 170 ezerhez a fertőzöttek száma

A szaktárca tájékoztatása szerint a korábbi napokhoz képest kevésbé emelkedett az igazolt fertőzöttek száma, hétfőn 3477, vasárnap 4167, szombaton 4830 új esetet regisztráltak. Eddig 169 496 ember szervezetében mutatták ki a SARS-CoV-2 vírust.

A minisztérium korábbi közlése szerint Spanyolországban naponta 15-20 ezer közötti koronavírustesztet végeznek. Napi szinten csökkent az elhunytak száma is, hétfőn 517-en veszítették életüket a fertőzés következtében a vasárnapi 619 és a szombati 510 után. A vírus okozta Covid-19 megbetegedésben 17 489-en haltak meg.

 

Tovább csökkent az igazolt koronavírus-fertőzöttek száma Ausztriában

239 fővel, vagyis 3,6 százalékkal vannak kevesebben az előző napihoz képest, így jelenleg 6369 fertőzöttet tartanak nyilván az egészségügyi minisztérium hétfői jelentése szerint.

 

Nagy-Britanniában 11 ezer fölött koronavírus halálos áldozatainak a száma

 Az egészségügyi minisztérium hétfő délutáni bejelentése szerint az elmúlt 24 órában 717 halálesetről érkezett bejelentés a hatóságokhoz. Az egy nappal korábbi tájékoztatásban 737, két nappal korábban 917, a három nappal ezelőtti statisztikában 980 haláleset szerepelt.

 

Rendhagyó idegenforgalmi kampányfilmben hív fel összefogásra a Magyar Turisztikai Ügynökség

Az MTÜ hétfőn az MTI-hez eljuttatott tájékoztatójában azt írta: a filmben a Bagossy Brothers Visszajövök című dala hallható. A film a következő időszakban látható lesz televíziós csatornákon és a közösségi médiában is.

Az ügynökség azt üzeni Magyarországnak: "senki se adja fel a reményt, hiszen közös erővel sikeresen fogjuk leküzdeni a jelenlegi nehéz helyzetet és újra útra kelhetünk a csodás hazai úti célok felé" - emelték ki, hozzátéve: "most azonban az a legfontosabb, hogy vigyázzunk egymásra".

 

Újabb egészségügyi védőeszközök érkeztek Budapestre

A kora reggeli órákban hat újabb repülőgép landolt Budapesten, 5 millió 300 ezer maszkot, 6 millió kesztyűt és 86 ezer izolációs köpenyt hoztak Pekingből és Sanghajból - közölte a külgazdasági és külügyminiszter hétfő reggel a Facebook-oldalán.

Szijjártó Péter azt írta: a vírus nincs tekintettel az ünnepeinkre, ezért a Kína-Magyarország légihídnak húsvétkor is üzemelnie kell, a kórházak, a rendelők, valamint a rendőri és katonai egységek egészségügyi eszközökkel történő biztonságos ellátásáért.

Kitért arra is, hogy a kínai vámszabályok tovább szigorodnak a minőségre vonatkozó előírások garantálásáért, mindezekhez alkalmazkodva történik az újabb szállítmányok előkészítése.

 

Az USA valamennyi tagállamát katasztrófa sújtotta területté nyilvánították

Donald Trump elnök a Twitteren azt írta: először fordul elő az amerikai történelemben, hogy elnöki rendelettel az országnak mind az 50 tagállamát katasztrófa sújtotta területnek nyilvánították.

"Győzni fogunk a láthatatlan ellenség elleni háborúban!"

Az elnöki rendelet a gyakorlatban azt jelenti, hogy a katasztrófa sújtotta területnek minősített tagállamok külön anyagi segítségre tarthatnak igényt a szövetségi kormánytól.

(2020. március 4-én jelentették be az első két magyarországi koronavírusos beteget, ezért az fmc.hu ettől a naptól számolja a járvány megjelenését az országban.)

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek