3 évnél régebbi cikk

Így készülnek az idei rendkívüli érettségire a székesfehérvári iskolákban
Így készülnek az idei rendkívüli érettségire a székesfehérvári iskolákban

Többek között fertőtlenítéssel és védőfelszerelésekkel készülnek a fehérvári iskolákban az érettségire.

Jól haladnak a fertőtlenítési munkálatokkal a Székesfehérvári Szakképzési Centrum intézményeiben, hogy hétfőre, az érettségi napjára elkészüljenek a helyiségek, tantermek. Emellett számos más előkészület is szükséges a vírushelyzet miatt az idei vizsgákra.

"Elkezdtük az intézményekbe eljuttatni azokat az eszközöket, amelyekre szükség lesz. Gondolok itt a fertőtlenítőszerekre, maszkokra, kesztyűkre, amelyeknek jó részét kapjuk a fenntartótól, illetve vannak tartalékaink, amelyeket szeretnénk kivinni, hogy megfelelő mennyiség legyen. Az igazgató kollégák a kormányhivatalban már számolják az írásbeli feladatokat, készítik elő a csomagokat" - mondta el Kulcsár Szilvia, a Székesfehérvári Szakképzési Centrum főigazgatója.

Kulcsár Szilvia hozzátette, május 3-án a centrum több mint 1200 tanulója kezdi meg az érettségi időszakát. Mivel az idei érettségi vizsgák során helyiségmérettől függően legfeljebb tízen ülhetnek majd a tantermekben, át kellett szervezni a tantermek és felügyelőtanárok beosztását. Nehézség leginkább az informatika tantárgyhoz kapcsolódik.

"Az emelt szintű informatikából érettségiző diákok számára a számítógéptermek kialakítása okozott egy kis fejtörést, de már ez is elkészült. 229 fő tesz egyszerre emelt szintű érettségit a Széchenyi tagiskolánkban, és ehhez nekünk a teljes gépparkot szét kell szerelnünk, új tantermeket kell kijelölni, és hálózatba kapcsolva kialakítani új géptermeket. Ez még folyamatban van, de szerencsére az informatika érettségi csak május 18-án lesz, addig még van bőven időnk, és el is fogunk készülni vele" - emelte ki Kulcsár Szilvia.

A Széchenyi Középiskolában az esztergagépek is várják a gyakorlati vizsgákra a diákokat - ugyanis itt az érettségi mellett szakmai megmérettetésre is készülnek a tanulók, de nem csak itt, hanem több intézményben is. A városban egyébként a Munkácsy Mihály, a Vasvári Pál Általános Iskola és a Teleki Blanka Gimnázium ad helyet az emelt szinten érettségizőknek.

Borítókép: ftv
Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek