3 évnél régebbi cikk

Lovas, bringás és kutyás rendőrök is lesznek nyáron a Velencei-tó és a Balaton partján
Lovas, bringás és kutyás rendőrök is lesznek nyáron a Velencei-tó és a Balaton partján

A turisztikai szempontból kiemelt nyári célpontokon működő renőrkapitányságok feladatairól egyeztettek szerdán. Ne lepődjünk meg, ha a Velencei-tó vagy a Balaton partján lovakon járőröző rendőrökkel találkozunk a következő hónapokban.

A Balatoni Közbiztonsági Koordinációs Bizottság a turisztikai idényben megnövekedett rendőri feladatok eredményes végrehajtása érdekében jött létre, amely Somogy, Zala és Veszprém megyében a Balaton-parti, Fejér megyében pedig a Velencei-tó térségében működő rendőrkapitányságok tevékenységét egyezteti össze, írja a police.hu

A bizottság elsősorban a balesetek, a bűncselekmények és a szabálysértések megelőzését, felderítését, a rendőri feladatok hatékony és szakszerű végrehajtását tűzte ki célul az idegenforgalmi szempontból frekventált tóparti területeken.

A BKKB soros elnökeként Anda György rendőr ezredes ismertette a bizottság szerdai online egyeztetése után a rendőri feladatok összehangolt és eredményes végrehajtása érdekében történő felkészülés helyzetét. Kitért arra, hogy a gyalogos járőrök mellett lovas, kutyás és kerékpáros rendőrök is látnak el szolgálati feladatokat a tópartokon. Szó esett a nagy tömeget vonzó nyári fesztiválok, események későbbi időpontra való halasztásáról, továbbá arról is, hogy a rendőrség a frekventált területeken folyamatosan ellenőrzi majd az aktuális korlátozó intézkedések betartását. 

A megbeszélés zárásaként dr. Halmosi Zsolt rendőr vezérőrnagy, rendészeti országos rendőrfőkapitány-helyettes elmondta, hogy a rendőrség idén is megerősítő erőkkel biztosítja a nyaralók nyugalmát a turisztikai szezonban.

A rendőrség egyre népszerűbb Instgram-profilján tavaly nyárról több fotót is láthatunk a Balaton partján járőröző biciklis rendőrökről, ahogy jónéhány képet feltöltöttek már a lovasrendőrökről is. 

Borítókép: Instagram/police_hu
Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek