3 évnél régebbi cikk

Közel 440 milliós beruházással bővül a Masterplast, a cég saját termékekkel láthatja el Európát
·GazdaságMasterplast·Utolsó frissítés: undefined
Közel 440 milliós beruházással bővül a Masterplast, a cég saját termékekkel láthatja el Európát
·GazdaságMasterplast·Utolsó frissítés: undefined

Új gyártóberendezéseket, labortechnikai eszközöket vásárolhatott a Masterplast Nyrt. csoport a kormány segítségével. A vállalat diffúziós tetőfóliákat gyárt és egészségügyi védőfelszerelések alapanyagát állítja elő a fejlesztésnek köszönhetően. A társaság célja, hogy a régiós építőanyag kereskedelmi partnerei és a cserépgyártók ellátásán túl a nyugat európai piaci igényeket is kiszolgálja egyedi termékeivel.

A sárszentmihályi Masterplast Nyrt. a kormány Nagyvállalati Beruházási Támogatási Programja keretében több mint 150 millió forint vissza nem térítendő támogatást kapott, így bővíthette kapacitását. Közel 440 millió forintos fejlesztéssel a 23 éve működő magyar cég saját gyártású termékekkel, tetőfóliával láthatja el Európát. Emellett az egészségügyi védőfelszerelések alapanyagának előállítása is lehetővé vált.

"Nemcsak az iparágat tudjuk elhagyni erősebben, tehát az építőipar ciklikusságával szemben ipari termékek gyártását tudjuk erősíteni, hanem a nyugat-európai piacra a németországi akvizíció révén egy erősebb szerepet fogunk tudni az elmúlt évekhez képest betölteni" - nyilatkozta Tibor Dávid a Masterplast Nyrt. elnöke.

Varga Mihály pénzügyminiszter a támogatási programról elmondta, eddig 109 milliárd forintos segítséggel 86 beruházás valósulhatott meg. A kormány célja, hogy a magyar gazdaság újrainduljon, tovább fejlődjön: "Kellenek beruházások, olyan menedzsmentek, vállalatvezetők, akik fejlesztésben gondolkodnak. És természetesen arra is szükség van, hogy a magyar gazdaság versenyképessége tovább tudjon javulni. Ne gondoljuk ugyanis azt, hogy a válsággal megszűnt az a verseny, amely a régióban, Európában, a világgazdaságban van."

A válságban a kormány a munkahelyek megőrzésén és újak megteremtésén dolgozik. A programnak ez az egyik célja.

"Fejér megyében 11 ezer munkahely megtartását tudtuk támogatni idáig. A 11 ezerből 5 és fél ezer az én választókerületemre esik, ennek nagyon örülök, bízom benne, hogy a mai esemény is azt a célt szolgálja, hogy a jövőt tovább tudjuk építeni" - mondta Törő Gábor, a térség országgyűlési képviselője.

A sárszentmihályi projektben gyártóberendezéseken kívül laboreszközöket is beszereztek, amelynek segítségével az anyagok pára áteresztőképességét vizsgálják többek között.

Borítókép: Megyeri Zoltán
Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek