3 évnél régebbi cikk

Nem marad el a Királyi Napok és a Lecsófőző Vigasság sem, előbbit kevesebb programmal rendezik meg
·HírekKirályi Napok·Utolsó frissítés: undefined
Fehérvár Médiacentrum fotója
Tóth Gabriella
Nem marad el a Királyi Napok és a Lecsófőző Vigasság sem, előbbit kevesebb programmal rendezik meg
·HírekKirályi Napok·Utolsó frissítés: undefined

"A Székesfehérvári Királyi Napok hagyományos másfél hetes rendezvénysorozatát idén a járványügyi helyzet és annak gazdasági hatásai miatt sajnos jóval szerényebb körülmények között, kevesebb programelemmel rendezhetjük meg" - olvasható Székesfehérvár polgármesterének kedden délután megjelent Facebook-posztjában.

Cser-Palkovics András polgármester kedd délutáni Facebook-posztjának az önkormányzati programokról szóló részét változatlanul közöljük:

"Tisztelt Fehérváriak!

A Székesfehérvári Királyi Napok hagyományos másfél hetes rendezvénysorozatát idén a járványügyi helyzet és annak gazdasági hatásai miatt sajnos jóval szerényebb körülmények között, kevesebb programelemmel rendezhetjük meg. A Királyi Napok hagyományos csúcspontja, Szent István ünnepe azonban Székesfehérváron a legnehezebb körülmények között is méltósággal, közösségben telik majd. Augusztus 20-án biztosan megrendezésre kerül a Fehérvári Királyok Menete a történelmi óriásbábokkal és hagyományőrzőkkel, a város is ezen a napon tartja ünnepi közgyűlését, majd a sokak által várt István, a király koncertelőadásával zárjuk a napot. Ebben a helyzetben augusztus 20-án este nem lesz Székesfehérváron tűzijáték. Idén – a szervezők döntése alapján – elmarad a Nemzetközi Néptáncfesztivál, és várhatóan a Koronázási Szertartásjáték sem kerül megrendezésre. Az augusztusi rendezvénysorozat további programelemeiről az egyes társszervezőkkel történt egyeztetést követően tudunk hírt adni. Az azonban már biztos, hogy lesz augusztus 19-én Öreghegyi mulatságok és augusztus 22-től Alba Regia Jazz Fesztivál. Az őszi programok közül pedig eldőlt, hogy szeptember 19-én megrendezzük a Fehérvári Lecsófőző Vigasságot, és szeretnénk majd az év végén az idei adventet is emlékezetesen megünnepelni."

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek