3 évnél régebbi cikk

Felszámolták az Aszalvölgyi árok környéki illegális hulladéklerakókat
Felszámolták az Aszalvölgyi árok környéki illegális hulladéklerakókat

Újabb illegális hulladéklerakót tisztítottak meg a szakemberek Székesfehérvár külterületén. Nem az első eset, hogy tetemes mennyiségű szemetet kell elszállítania a Városgondnokságnak az Aszal-völgyből.

Ahogy korábban megírtuk, pár napja az Aszal-völgy zámolyi oldalán bukkantak egy nagyobb teherautónyi, felújítási munkából származó szemétre. Nem ez az első eset, és úgy néz ki, nem is az utolsó, ám a Városgondokság munkatársai elszállították az építési törmeléket.

"Ma reggeli munkánkat az aszalvölgyi gátnál kezdtük, ahol viszonylag nagy illegális hulladékkupacot sikerült felszámolnunk. Sajnos nem új keletű a dolog, a városban és a peremterületeken gyakran raknak le különböző személyek illegálisan hulladékot. Ezek megszüntetése ránk hárul, ezek a hulladékok széles skálán mozognak: építési törmeléktől kezdve veszélyes hulladékon át minden megtalálható" - mondta Gimes Péter, a Székesfehérvár Városgondnoksága Kft. köztisztasági csoportvezetője.

Így volt ez ma reggelre is, ugyanis olyan hulladék is akadt a szemétkupac között, amely veszélyes, így csak speciális módon lehet elszállítani. De persze a Belvárosban is adnak plusz munkát a szemetelők. 

"Ez általában a kukaketrecek mellé koncentrálódik, aminek elszállítása az adott társasház feladata lenne, de sokszor ránk hárul - a Városgondokság költségére megy az összes ilyen jellegű beavatkozás. Sajnos egy ilyen szélmalomharc alakult ki az illegális hulladékok ügyében, de igyekszünk felvenni a versenyt a szemetelőkkel" - folytatta Gimes Péter.

Tavaly egymillió forintot költött a város az illegális szemét elszállítására.

 

Borítókép: Putyora Gábor
Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek