3 évnél régebbi cikk

Alba robot, Kajla projekt és családi ökotúrák - nyári újdonságok Sóstón
Fehérvár Médiacentrum fotója
Kiss László
Alba robot, Kajla projekt és családi ökotúrák - nyári újdonságok Sóstón

Nyári újdonságokkal várja a természetbarátokat a Sóstó Látogatóközpont. Megújultak az ökotúrák, a terület pedig bekerült a Kajla projektbe. Elindult a központ honlapja is.

Mostantól Alba, az Alba Innovár Digitális Élményközpont robotja fogadja az érkezőket, hiszen egész nyárra kiköltözött a Sóstó Látogatóközpontba. Tőle tanulhatnak a kisebbek és nagyobbak a terület élővilágáról, amelyre egyre többen kíváncsiak.

„Az emberek nagyon szeretik az igazi természetközeli kirándulóhelyeket, és nagyon örülnek annak, hogy ez a városon belül van, hiszen a Sóstót rengeteg fehérvári is látogatja, emellett az a tapasztalat, hogy egyre több vendéget láthatunk a Sóstón és környezetében, magyar és külföldről érkezett vendégeket egyaránt szívesen fogadunk." - mondta Cser-Palkovics András polgármester

Az eddig megszokott ökotúrák is megújultak, a hétvégi időpontok helyett hétköznap várják a Sóstót felfedezni vágyókat.

„Átálltunk egy szerda esti időszakra, ami azt gondoljuk sokkal mozgalmasabb az élővilág szempontjából is, főleg a melegebb időszakban. Ilyenkor térnek vissza a területre, és tényleg ilyenkor lassul vissza a természet. Azt gondolom, hogy nagyon baráti és informatív hangulatú kirándulások szoktak jönni." - tette hozzá Csete Gábor a Városgondnokság természetvédelmi szakmai vezetője.

A Sóstó Látogatóközpont népszerűségét mutatja, hogy a Kajla projektbe is bekerült a helyszín. A családok és kisiskolások már itt is gyűjthetik az útlevélbe a pecséteket.

„Úgy gondoljuk, hogy az országos Kajla kampány keretében sok, több száz család fog ellátogatni pecséteket, illetve ezüst köröket gyűjteni. A fehérváriakat is nagyon várjuk, új szolgáltatásunk keretében pl. családok is kérhetnek játékos túravezetést a kollégáktól.- jegyezte meg F. Szegő Krisztina, a Székesfehérvári Turisztikai Közhasznú Nonprofit Kft. ügyvezetője

F. Szegő Krisztina hozzátette, legújabb szolgáltatásként szülinapi zsúrokat is lehet rendezni a látogatóközpont előadótermében.

Mindenről pedig az új, most indult honlapon lehet tájékozódni a www.sostoszekesfehervar.hu -n.

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek