3 évnél régebbi cikk

Kifizetik a cafetériát a szociális intézményekben dolgozóknak Fehérváron
Fehérvár Médiacentrum fotója
Kiss László
Kifizetik a cafetériát a szociális intézményekben dolgozóknak Fehérváron

A kormány átvállalásának köszönhetően, Vargha Tamás Fehérvár országgyűlési képviselőjének javaslatára kifizetik a cafetériát a fehérvári szociális intézményekben dolgozókban jelentette be Cser-Palkovics András polgármester a közösségi oldalán.

Vargha Tamás, Székesfehérvár országgyűlési képviselője a közösségi oldalán közzétett videóban kifejtette, a kormánnyal folytatott egyeztetés során sikerült elérniük, hogy a városra nehezedő bérkompenzációból eredő terheket az állam átvállalja. Vargha Tamás posztjára Cser-Palkovics András polgármester is reagált.

A polgármester posztjában kifejtette, hogy az önkormányzatoknak nyújtott kiegészítő támogatásnak és az emiatt átcsoportosítható városi forrásoknak köszönhetően - a járványhelyzet okozta drasztikus bevételkiesés ellenére - a város az év második felében is ki tudja fizetni a Kossuth Zsuzsanna Szociális Intézmény, a Frim Jakab Képességfejlesztő Szakosított Otthon, az Alba Bástya Család- és Gyermekjóléti Központ, a Humán Szolgáltató Intézet és a Kríziskezelő Központ dolgozói, összesen mintegy 500 ember számára a cafetériát.

A polgármester hozzátette, végig a járványhelyzet frontvonalában szolgáló önkormányzati dolgozók különösen megérdemlik a juttatást, ezért örül neki, hogy sikerült számukra megoldanunk a megszokott béren kívüli juttatásokat az év hátralévő részére. 

 

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek