3 évnél régebbi cikk

Kormányinfó: augusztusban sem lesznek fesztiválok
Fehérvár Médiacentrum fotója
MTI/Máthé Zoltán
Kormányinfó: augusztusban sem lesznek fesztiválok

Idén nyáron már nem lesznek fesztiválok Magyarországon a kormány szerdai döntése értelmében. Helyettük jöhetnek a garázskoncertek, amire több mint 5 milliárd forintot különítettek el.

Közeledik a koronavírus-járvány második hulláma, sok országban már el is kezdődött, mondta Gulyás Gergely a csütörtöki kormányinfón. A Miniszterelnökséget vezető miniszter hozzátette: a környező országokban a helyzet érzékelhetően romlott, ehhez képest itthon stagnál a helyzet. 

Ebből következően az operatív törzs ajánlását figyelembe véve a kormány úgy döntött, hogy augusztus 15. után sem oldja fel az 500 fő feletti tömegrendezvényekre bevezetett korlátozást. A cél az, hogy szeptemberben el tudjon indulni a tanév, ezért most túl kockázatos lenne a szabályváltoztatás. Korábban csak az augusztus 20-i rendezvényeket mondták le.

A fesztiválok helyett a zenészek garázskoncerteket tarthatnak, a felvételeket pedig mindenki számára elérhetővé teszik. A programra a kormány a Magyar Turisztikai Ügynökségen keresztül 5,3 milliárd forintos támogatást nyújt, ebből félmilliárdot dedikáltan a cigányzenészek kapnak.

Újságírói kérdésekre válaszolva Gulyás Gergely elmondta, hogy legközelebb szeptemberben tárgyalja a kormány a fesztiválokra vonatkozó tiltást. A fesztiválszervezők kárpótlása egyedi egyeztetések kérdése lesz. 500 fő alatt koncerteket, rendezvényeket továbbra is korlátozás nélkül lehet tartani.

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek