3 évnél régebbi cikk

Elmarad az EFOTT, a FEZEN Klasszik és az ingyenes István, a király koncert is
·Hírekkoronavírus·Utolsó frissítés: undefined
Elmarad az EFOTT, a FEZEN Klasszik és az ingyenes István, a király koncert is
·Hírekkoronavírus·Utolsó frissítés: undefined

Egyelőre nem lazít a kormány az 500 fő feletti rendezvényekre vonatkozó tiltáson, ezért a nyár végére és az ősz elejére halasztott bulik elmaradnak. Már biztosan nem lesz idén EFOTT, FEZEN Klasszik, de a nemzeti ünnepre tervezett fehérvári István, a király-koncertet sem tartják meg.

Röviddel a kormány mai bejelentése után a legtöbb nyár végére, ősz elejére halasztott fesztivál a Facebookon fújta le az idei rendezvényt.

"Nehéz megszólalnunk, mert túlzás nélkül állíthatjuk, hogy az idei évet minden eddiginél jobban vártuk, mivel idén közösen ünnepeltük volna az EFOTT 45. szülinapját. (...) Ígérjük, hogy mindent bepótolunk, amit idénre terveztünk és 2021-ben egy minden eddiginél nagyobb bulival térünk vissza! (...) A megvásárolt jegyekkel kapcsolatban hamarosan minden információt közzéteszünk itt, természetesen lesz lehetőségetek a jegyek visszaváltására és 2021-re való átvitelére is" - írja posztjában az augusztus 26-30. között Velencére tervezett EFOTT.

Szeptember 11-13. között lett volna a FEZEN Klasszik Székesfehérváron, de már biztosan elmarad ez a buli is.

"Írtuk róla, hogy "szerelemgyerek", hogy "terápia", és láttuk, hogy ti is annyira szeretitek, amit előre elképzelni sem mertünk, de ma kiderült, hogy a hatályos jogszabályok értelmében mégsem rendezhetjük meg a szeptemberi FEZEN Klasszikot. Akinek van már jegye, annak ezúttal is több lehetősége lesz a beváltásra" - írják a néhány órája megjelent bejegyzésben.

Cser-Palkovics András egyelőre csak az augusztus 20-ra tervezett ingyenes István, a király-koncert elmaradását jelentette be. A fehérvári polgármester a többi rendezvénnyel kapcsolatban azt írja: "önkormányzatunk a következő napokban áttekinti az augusztusi rendezvénynaptárat, és a szükséges döntéseket meg fogjuk hozni."

A fentieken kívül nem lesz nyár végén SZIN (Szegedi Ifjúsági Napok), Fishing on Orfű, STRAND Fesztivál és Kolorádó Fesztivál sem. A Veszprémi Utcazene Fesztivál egyelőre nem jelentette be az elmaradást, posztjukban azt írják: "A tények makacs dolgok, de rendezzük sorainkat, és hamarosan jelentkezünk."

Borítókép: Facebook/FEZEN Fesztivál
Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek