3 évnél régebbi cikk

Tarolt a székesfehérvári Szabad Színház, díjeső a KASZT-on
Tarolt a székesfehérvári Szabad Színház, díjeső a KASZT-on

Hétvégén Székesfehérvár kapta a főszerepet a Komlói Amatőr Színházi Találkozón. A Szabad Színház társulata valóságos "díjesőben" részesült: Pánik című előadásuk Arany minősítést kapott, de elhozta a legjobb előadás díját, és a legjobb szereplőnek járó díjakat is.

Férfiak az idegösszeomlás szélén – már az alcím is beszédes. Hogyan reagálnak az erős férfiak a hétköznapok kihívásaira? Erre a kérdésre keresi a választ a Szabad Színház Pánik című előadása. A Mika Myllyaho és Nagy Judit által szerzett fekete komédiát a Kortárs Művészeti Fesztiválon mutatták be, azóta pedig rendszeresen játsszák az Igézőben.

Legutóbb a Komlói Amatőr Színházi Találkozón aratott elsöprő sikert: többek között elhozta a legjobb előadás díját, a legjobb szereplőnek járó díjat pedig Balogh Mihály, Kovács Máté és Szabó Miklós Bence, a Pánik szereplői kapták megosztva.

Az augusztus 20. és 23. között zajló eseményen mintegy száz színjátszó vendégeskedett. A járványhelyzet és a határátlépési szabályozások miatt idén a tervezettnél kevesebb, hat csoport előadása szerepelt a versenyprogramban. Közülük a székesfehérvári Szabad Színház előadása bizonyult a legjobbnak.

„A 2020-as évben sokan padlóra kerültek a kultúra területén, és nem játszhattak a színházak. Ez nagyon jó szakmai visszacsatolás, mert ez egy meghívásos fesztivál, ráadásul pénzdíjas. Mi ennek nagyon örültünk!" - mondta el Nagy Judit, a Szabad Színház művészeti vezetője.

A Pánikot a következő évadban is műsorra tűzi a társulat, az viszont, hogy mikor, és milyen nézőszám előtt játszanak majd, nagyban függ a szeptember 1-i járványügyi szigorításoktól.

Borítókép: ftv
Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek