3 évnél régebbi cikk

Nem adtak nyugtát és nem jelentették be az alkalmazottakat - ellenőrzött a NAV a Székesfehérvári Királyi Napokon
Fehérvár Médiacentrum fotója
Pixabay
Nem adtak nyugtát és nem jelentették be az alkalmazottakat - ellenőrzött a NAV a Székesfehérvári Királyi Napokon

Nem adott nyugtát vagy számlát és nem jelentette be alkalmazottait a fehérvári árusok egy része. A Székesfehérvári Királyi Napokon folyamatos volt a NAV jelenléte.

Összesítette adatait a Székesfehérvári Királyi Napok rendezvényein tett ellenőrzéseiről a NAV Fejér Megyei Adó- és Vámigazgatósága. A hivatal munkatársai augusztus 10. és 21. között vizsgálták a nyugta- és számlaadást, az alkalmazottak bejelentését és az online pénztárgépek használatát.

Mártonné Beke Éva sajtóreferens elmondta, hogy a rendezvény ideje alatt folyamatos volt a NAV jelenléte, cserélték egymást az adóellenőri párok. Hozzátette, hogy az ellenőrzések 15 százalékában találtak szabálytalanságokat. Előfordult, hogy az adózók nem adtak nyugtát vagy számlát, illetve nem jelentették be alkalmazottaikat.

A tapasztalatok alapján elmondható, hogy az adózók törekedtek a szabályos működésre. Az ellenőrök a kisebb mulasztásoknál nem bírságoltak, felhívták a figyelmet a jogszabályok betartására. A súlyosabb esetekben a szankcionálástól nem lehetett eltekinteni. A NAV ezzel a jogkövető adózókat is védi " - nyilatkozta Mártonné Beke Éva.

Augusztus 30-ig a szálláshely-szolgáltatók állnak a középpontban Fejérben. A NAV munkatársai ebben a szektorban is a nyugta- és számlaadást, az online pénztárgépek megfelelő használatát és az alkalmazottak bejelentését vizsgálja.

Továbbra is kiemelten ellenőrzik a KATA-alanyokkal kötött szerződéseket a kifizetőknél és a foglalkoztatóknál. A NAV vizsgálatával a bújtatott munkaviszonnyal kapcsolatos visszaéléseket szeretné feltárni és visszaszorítani.
Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek