3 évnél régebbi cikk

"A vádlott egy golfütővel a kapuhoz ment, a sértett pedig egy kapával jelent meg" - elfajult a közlekedési konfliktus Sárbogárdon
"A vádlott egy golfütővel a kapuhoz ment, a sértett pedig egy kapával jelent meg" - elfajult a közlekedési konfliktus Sárbogárdon

Felfüggesztett börtönbüntetést szabott ki a Sárbogárdi Járási Ügyészség egy elfajult közlekedési konfliktus résztvevőire.

Az elmúlt időszakban több közlekedési konfliktus is a tettlegességig fajult. A Sárbogárdi Járási Ügyészség mos egy 2019-es ügyben minősített garázdaság bűntette és más bűncselekmények miatt emelt vádat azzal a két férfival szemben, akik tavaly júliusban Sárbogárdon golfütővel és faléccel felfegyverkezve bántalmaztak két sértettet - adta közzé a Fejér Megyei Főügyészség.

A vádirat szerint az egyik terhelt egy közlekedési konfliktus miatt a sértett után hajtott, a lakóhelyéig követte és ott számon kérte, majd ököllel megütötte, többször megrúgta a gépkocsiban ülő férfit. A bántalmazásnak szemtanúja volt a sértett házastársa és kiskorú gyermeke. A sértett a vádlott támadásával szemben önvédelmi spray-vel védekezett, majd az udvarra menekült.

A vádlott ekkor egy golfütővel a kapuhoz ment, a sértett pedig egy kapával jelent meg.

A vádlott a golfütővel a sértett felé ütött, azonban az ütő a kapun eltörött és a fém vége beesett az udvarba. Időközben a sértett szomszédja is megjelent, aki felvette a golfütő fém végét, odaadta a vádlottnak, aki azt nekidobta a sértett gépkocsijának. A vádlott mindvégig bántalmazással fenyegette a sértettet.

A vádlott ezt követően távozott a helyszínről, majd kis idő múlva megjelent és egy másik golfütőt tartott a kezében. Ismét vita alakult ki a vádlott és a sértett között, ahol jelen volt a sértett testvére és szomszédja is. Megjelent egy fehér furgon, amiből három férfi szállt ki, köztük a másik vádlott. Az egyik férfi a kezében egy falécet tartott.

A sértett ekkor elfutott, azonban az egyik vádlott a golfütőt utána hajította. A vádlottak a sértett után mentek, azonban a sértett testvére a vádlottak után szólt, majd mindkét vádlott meglökte őt, egyik vádlott arcon ütötte és a mellkasába könyökölt, a másik vádlott pedig megrúgta a sértett gépkocsiját, majd a helyszínről a támadók gépkocsival távoztak.

Az egyik sértett könnyű személyi sérüléseket szenvedett, a gépkocsijában pedig mintegy 400.000,- Ft-os rongálási kár keletkezett.

Az ügyészség vádiratában a terheltekkel szemben végrehajtásában próbaidőre felfüggesztett börtönbüntetés kiszabását indítványozta.

Borítókép: pixabay.com
Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek