2 évnél régebbi cikk

Ki az a titokzatos lány, aki egy fura biciklivel járja Fehérvárt?
·Kultközlekedés·Utolsó frissítés: undefined
Fehérvár Médiacentrum fotója
Pápai Barna
Ki az a titokzatos lány, aki egy fura biciklivel járja Fehérvárt?
·Kultközlekedés·Utolsó frissítés: undefined

Egészen érdekes jelenséggel találkozhattak a közelmúltban a fehérváriak: egy magasított biciklis járja a várost, akiről azon kívül, hogy abszolút megmosolyogtató, senki nem tud semmit. Így hát utánajártunk a különleges jelenségnek: ki és miért teker egy ilyen extrém járgánnyal Székesfehérváron?

Még a napokban több fehérvári Facebook-csoportban is szembejöttek velünk olyan fotók, amelyeken egy lány igencsak speckós bringával szeli az utakat.

Rövid keresgélés után rábukkantunk a bátor fiatalra, Ocskó-Kü Katára, akit gyorsan meg is kérdeztünk: mi az különös szerkezet, amit nap mint nap hajt Fehérváron?

"Egy nagyon kedves erdélyi barátom készítette nekem még tavaly nyáron, aki Olaszországban él. Meghívott egy biciklitúrára, majd egyszer csak jött az ötlet, hogy mi lenne, ha ilyen magas biciklikkel (tall bike) mennénk. Én mondtam, ha megtanít vele közlekedni, akkor lehet róla szó, így kezdődött a közös kalandunk a különleges bicajjal, amelyet több alkatrészből hegesztettek össze" - kezdte a sztorit Ocskó-Kü Kata.

Hozzátette, alapvetően elég könnyű felszállni rá, ahhoz viszont már kis gyakorlás kell, hogy az ember egyenesen el tudjon indulni, meg egyenesen le is tudjon szállni közúti közlekedésre alkalmasan. Nem nehéz, Katának kábé egy hét volt a gyakorlás, mielőtt elindultak a túrára.

"Normál biciklikhez képest az egyensúly mindenképpen jobb rajta, de nagy különbséget nem tudnék mondani, maximum annyit, hogy sokat mosolyognak tőle az emberek" - folytatta a fehérvári magasított bicikli tulajdonosa.

Kata megjegyezte, nyáron, az olaszországi kiruccanás során nagyon sokan lestoppolták, hogy meséljen a bicikliről, Magyarországon viszont többen vannak, akiknek ez nem tetszik. Fehérváron eddig csak néhány alkalommal állították meg, hogy meg szeretnék közelebbről is nézni a bringát, ám a többség csak rákiabált, hogy tűnjön el vele a közlekedésből.

"Eddig nagyjából 2000 kilométert tekertem vele, ez idő alatt még egyszer sem estem el. Ha nagy gáz van, akkor le lehet ugrani róla, és az nyilván gyorsabb, mint egy esés. Az a jó, hogy a felső része női vázas, így ha bármi gond lenne, akkor gyorsan leugrok az egyik oldalra, ezzel könnyel el lehet kerülni az ütközést" - válaszolt az esések számára vonatkozó kérdésemre Kata.

Ocskó-Kü Kata és magasított biciklis barátai a tervek szerint nyáron megint a nyakunkba veszik Olaszországot, ám mivel tavaly a nyugati parton tekeregtek, ezért idén a keleti partot szeretnék bejárni. 

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek