3 évnél régebbi cikk

Szeptember 7-én, hétfőn nyit az új parkoló a kórház mellett
·Hírekparkolás·Utolsó frissítés: undefined
Fehérvár Médiacentrum fotója
Simon Erika
Szeptember 7-én, hétfőn nyit az új parkoló a kórház mellett
·Hírekparkolás·Utolsó frissítés: undefined

156 új megállóhely várja az autósokat. A Kikindai utca és a Seregélyesi út sarkán is parkolhatnak hétfőtől a Szent György Kórházba érkezők, átadták az első ütemben elkészült új parkolót a kórháznál.

Régi álom vált valóra Székesfehérváron, bővült a kórházi parkolók száma. A jelenlegi megállóhelyek a reggeli dolgozói váltással és a rendelések nyitásával általában meg is telnek, napközben van, hogy vadászni kell a parkolókat. Hétfőtől 156 autóval több fér majd el a területen, hiszen a bővítés első üteme lezárul, nagyjából az Orvosok Házával szemben szabadítottak fel erre a célra területet. A második ütem pedig még további 50 parkolót jelent majd, ezeket az iparvágányoknál alakítják ki. Az építkezés tervezett befejezése szeptember közepe, de ha minden jól alakul, akár előbb is végezhet a kivitelező.

A teljes fejlesztés 30%-os kapacitásbővítést jelent, a parkolók számát tekintve. Plusz jó hír, hogy ingyen lehet majd parkolni mindkét új területen.

A beruházás a Modern Városok Program részeként, mintegy 176 millió forintból valósul meg, amit teljes egészében állami forrásból finanszíroznak.

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek