3 évnél régebbi cikk

Orbán Viktor bejelentette, hogyan hosszabbítják meg a hiteltörlesztési moratóriumot
Orbán Viktor bejelentette, hogyan hosszabbítják meg a hiteltörlesztési moratóriumot

Hat hónappal, 2021 közepéig, de nem minden érintett számára hosszabbítja meg a kormány a hiteltörlesztési moratóriumot - jelentette be szombaton Orbán Viktor miniszterelnök.

A munkahelyek és a családok életszínvonalát a járvány alatt is meg kell védeni - jelentette ki Orbán Viktor miniszterelnök szombaton közzétette Facebook-videójában, amelyben a Gazdaságvédelmi Operatív Törzs javaslatait is ismertette a hiteltörlesztési moratóriumra vonatkozóan, amely javaslatok egyúttal kormánydöntések is lesznek.

A hitelmoratórium eddig 1,6 millió családnak és 60 ezer vállalkozásnak adott segítséget, decemberig összesen mintegy 2000 milliárd forintnyi hiteltörlesztéstől mentesítve őket - hangzott el a Facebook-videóban.

Orbán Viktor kiemelte szelektív és célzott hosszabbítás jön:

  • a gyermeket nevelő családok, a nyugdíjasok, a munkanélküliek és a közfoglalkozottak számára további hat hónappal (vagyis valószínűleg 2021. június 30-áig) meghosszabbítják a moratórium lehetőségét, nekik nem kell felkeresniük a bankot, csak ha a moratórium lehetősége ellenére fizetni szeretnének,
  • a moratórium meghosszabbításának a lehetősége a vállalkozások számára is nyitva áll, de nekik be kell jelenteniük hosszabbítási igényüket,
    ha a bevételük több mint 25%-kal csökkent, akkor meg kell kapniuk ezt a lehetőséget a bankoktól,
  • a háztartások és a vállalkozások egyaránt 6 hónapig hitelszerződés-felmondási tilalmat fognak élvezni a járvány előtt felvett (vagyis a moratóriumban potenciálisan érintett) hitelek esetében.

Borítókép: Facebook/Orbán Viktor
Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek