3 évnél régebbi cikk

Fehérvári programok a hétvégére: TESZ#2020, kézművesműhely a Rác utcában, Országos Vizsla Főverseny, Hegedűs 2 László-kiállítás, Pici Piac és Pokolgép
·Programokhétvége·Utolsó frissítés: undefined
Fehérvár Médiacentrum fotója
Facebook/Pici Piac Székesfehérvár
Fehérvári programok a hétvégére: TESZ#2020, kézművesműhely a Rác utcában, Országos Vizsla Főverseny, Hegedűs 2 László-kiállítás, Pici Piac és Pokolgép
·Programokhétvége·Utolsó frissítés: undefined

Bár az elmúlt napokban igencsak odatette magát az ősz, a hétvégére előbújhat a nap a felhők mögül, így ismét a hosszúra nyújtott séták vehetik át a gyeplőt. Persze ha nem fűlik a fogatok a hideg levegőhöz, számos olyan fehérvári (és környéki) programmal készültünk, amelyen nem kell a szabadban fagyoskodnotok: többek között részt vehettek az online TESZ#2020-on, megleshetitek Hegedűs 2 László kiállítását, ellátogathattok a Rác utcai kézművesműhelybe, netalántán tombolhattok egyet a Pokolgép eszeveszett buliján.

Egészség: TESZ#2020
Mikor?: Október 15-november 15.
Hol?: Bárhol, bármikor

A kilencedik TESZ futást a koronavírus járvány miatt az eredeti júniusi és az elhalasztott szeptemberi időpontban sem tudták biztonságosan megrendezni a szervezők. A tiszta, egészséges Székesfehérvárért program létrehozói, vagyis az Alba Regia Atlétikai Klub és a Depónia Nonprofit Kft. úgy döntöttek, 2020-ban nem a Várkörúton, hanem a virtuális térben mozgatják meg a követőket.

A négy héten át tartó kihívás alkalmával, online felületen gyűjtik a kilométereket a fehérvári iskoláknak, a teljesítményeket igazoló adatokat a rendezvény október 15-én induló eseményoldalára várják a szervezők. A legtöbb felajánlott kilométert összegyűjtött suli 300 ezer forint értékű jutalomban részesül.

 

Kiállítás: Hegedűs 2 László - Isten gyermekei Székesfehérváron
Mikor?: Október 16., péntek
Hol?: Szent István Hitoktatási és Művelődési Ház

Hegedűs 2 László alkotásaiból nyílik kiállítás október 16-án, pénteken a Szent István Hitoktatási és Művelődési Házban. Az idén 70 éves művész munkáinak fő alkotóelemei a talált és készített tárgyak, motívumok, képek és gondolatok, alkotásainak egyik legfontosabb jellemzője pedig a furcsa, szokatlan, sokszor szürreális képzettársítás. A születésnapi kiállításon Spányi Antal megyés püspök mond köszöntőt.

 

Koncert: Pokolgép
Mikor?: Október 16., péntek 18:30
Hol?: Fezen Klub

Ha egy kicsit zúzósabb programra vágynátok a hétvégén, akkor a heavy metálban nyomuló Pokolgép garantáltan nem fog csalódást okozni. Az együttes az 1980-as évek elején alakult, bemutatkozó korongjukkal (amely az első magyar heavy metal-album is egyben), az 1986-ban megjelent Totális metállal pedig rendesen odacsaptak a lovak közé. Az évek során olyan jól ment nekik a tombolás, hogy 2018. június 8-án a Pokolgép már fennállásának harmincötödik évfordulóját ünnepelte. És hol van még a vége?

 

Állati: Országos Vizsla Főverseny
Mikor?: Október 17-18., szombat-vasárnap 9:00
Hol?: Soponyai Ökoturisztikai Központ

Ötödik alkalommal rendezik meg az Országos CACT Vizsla Főversenyt a hétvégén a Soponyai Ökoturisztikai Központban. A kutyáknak és gazdáiknak tradicionális mezei, vízi és erdei feladatokat kell megoldaniuk. Szombaton az ünnepélyes megnyitót szakmai programok követik, míg vasárnap reggel 9-kor kezdődnek a kollektív, látványos feladatok, az eredményhirdetés vasárnap 13 órakor lesz.

Az Országos Vizsla Főverseny hagyományai 1972-re nyúlnak vissza. Újkori megrendezését az Országos Magyar Vadászkamara vállalta fel azért, hogy népszerűsítse a vizslák tartását, kiképzését és a vizslás vadászatot. Az országos mindenes vizslaverseny három részből áll: lesznek mezei, vízi és erdei munkafeladatok. Utóbbiak között szerepel a cserkelés, az elfektetés, a vércsapa követése, a dúvad elhozása, a vonszalék követése erdőben és a viselkedés lőálláson hajtás közben.

 

Népművészet: Kézművesműhely a Rác utcában
Mikor?: Október 17., szombat 10:00
Hol?: Kézművesek Háza

Ettől a hónaptól elindult a szakkörszezon a Fehérvári Kézművesek Egyesületénél. A szervezet a kézművesség minden területén kínál kreatív, hasznos, jó hangulatú csoportfoglalkozásokat. Október 17-én, szombaton 10 órától a gyerekeket várják és azokat a hölgyeket is, akik foltvarró technikával készült tárgyakkal szeretnék szépíteni, praktikussá tenni az otthonaikat.

 

Tánc: Mozdulj Fehérvár! - Műhelymunka: Ráhangolódás
Mikor?: Október 17., szombat 10:00
Hol?: Videoton Oktatási Központ

A Székesfehérvári Balett Színház újra várja korhatár nélkül azokat, akik kíváncsiak a kulisszatitkokra, megnéznének egy balettpróbát, beszélgetnének táncművészekkel, vagy akár ki is próbálnák, milyen táncosnak lenni.

A Ráhangolódás első felében bemutatnak egy balett-, vagy kortárs táncgyakorlatot, majd részleteket láthattok egy darab próbafolyamatából. Ezt követően az érdeklődők beszélgethetnek a balettszínház táncművészeivel, balettmestereivel, valamint a társulat vezetőjétől. A program záróakkordjaként közös táncra invitálják a jelentkezőket. 

  

Baba: Pici Piac
Mikor?: Október 18., vasárnap 9:00
Hol?: Best Western Plus Lakeside Hotel

Újra Pici Piac Székesfehérváron: október 18-án vasárnap visszatér a Lakeside Hotel termeibe és kültéri árkádjaiba a város legmenőbb baba-mama-gyerek vására. A Pici Piacon több, mint harminc tehetséges magyar tervező gyönyörűséges hazai termékeivel várják az érdeklődőket: kifejezetten kismamáknak, gyerekeknek, babáknak, őszi hangulatban, teraszon és beltéren egyaránt, ahol sok-sok új kiállítóval és persze a korábbi kedvencekkel is találkozhattok majd. Ja igen, a vásárra a belépés természetesen most is ingyenes.

 

Film: A chicagói 7-ek tárgyalása
Mikor?: Október 16-tól
Hol?: Netflix

Mivel minden nagyobb filmes produkciót eltoltak jövőre, a mozik már nem nagyon fognak idén újabb alkotásokkal kecsegtetni. Szerencsére a streamingszolgáltatók sokadvirágzásukat élik, így szinte minden héten akad olyan film, ami miatt érdemes a képernyőre tapadni. Nos, a napokban debütál a Netflixen Aaron Sorkin újabb alkotása, A chicagói 7-ek tárgyalása, amely egy igencsak érdekes történelmi eseményt dolgoz fel.

Az 1968-as, békésnek induló demokrata konvenció a rendőrséggel és a nemzeti gárdával való erőszakos zavargásba fordult. A tiltakozás szervezőit - köztük Abbie Hoffmant, Jerry Rubint, Tom Haydent és Bobby Seale-t - a felkelésre való összeesküvéssel vádolták, és az ezt követő tárgyalás a történelem egyik legismertebb esete volt.

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek