3 évnél régebbi cikk

Fittyet hányt a vizes útra, a szemközti sávba csúszott egy autós Cecénél
Fittyet hányt a vizes útra, a szemközti sávba csúszott egy autós Cecénél

Olyan húzós esetet rögzített egy autó fedélzeti kamerája, amelybe - ha nem az időjárási körülményeknek megfelelően közlekedtek - bárki könnyen belefuthat: egy sofőr figyelmen kívül hagyva a nyálkás és nedves út jelentette váratlan veszélyeket akkora sebességgel vette be a kanyart Cecénél, hogy nemes egyszerűséggel átsodródott a szemközti sávba. Szerencsére ezúttal nem történt tragédia.

Újabb veszélyes, ám annál tanulságosabb felvételt töltöttek fel a Bp-i Autósok Közössége YouTube-csatornájára: egy felelőtlen sofőr akkora sebességgel vett be egy kanyart a 61-es úton Cece és Simontornya között, hogy a vizes aszfaltnak köszönhetően azonnal a szembejövő sávba csúszott.

Na, most ilyenkor gondoljatok bele, mi lett volna, ha valaki éppen a közelében furikázik: frontális karambol, szerencsésebb esetben csak anyagi kár, de egy komolyabb személyi sérüléssel járó baleset is könnyen bekövetkezhetett volna.

"Nem szerettünk volna pár másodperccel előbb odaérni abba a kanyarba. Szerencsénk volt, szerencséje volt. Előfordul a szerencse, de előbb-utóbb elfogy" – fogalmazta meg a videó beküldője.

Igen, ősz van, nem is beszélve arról, hogy nyakunkon a tél. Ilyenkor a csapadékos és hideg időjárásnak köszönhetően megváltoznak az útviszonyok, így ami még nyáron belefért a mindennapos közlekedésbe, az most már bőven balesetveszélyes lehet.

Ilyenkor, ha indokolatlanul megindul az autó hátulja, akkor aztán nyomkodhatjátok a pedálokat és szoríthatjátok a kormányt, mintha nem lenne holnap - ha nincs rutinod, könnyen úgy járhatsz, mint a videón szereplő sofőr.

Figyeljetek az útra és egymásra - még akkor is, ha már felpattintottátok a téli gumikat!

Borítókép: Youtube/Bp-i Autósok Közössége
Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek