3 évnél régebbi cikk

Szinte minden szabályt megsértett az életveszélyes előzés közben egy kamionos Mórnál
Szinte minden szabályt megsértett az életveszélyes előzés közben egy kamionos Mórnál

Ismételten egy rizikós akcióról került fel videó a világhálóra: egy kamionos minden tiltó jelzés ellenére megelőzött egy járművet, amely során a semmiből egy szintén szabálytalan, a stoptáblát figyelmen kívül hagyó autós fordult ki elé a 81-esre Mórnál. Csoda, hogy nem történt baleset...

Ezúttal olyan felvételt rögzített egy autó fedélzeti kamerája, amely láttán garantáltan meghűl a vér az ereitekben: a Bp-i Autósok Közössége YouTube-csatornájára feltöltött videón a baleseteiről is híres 81-es főúton járunk, ahol is egy kamionos Mórnál tiltó tábla és záróvonal ellenére próbálta letudni az előtte haladó járművet.

Persze ha ez még nem lett volna elég, az előzés pillanatában balról szembe hajtott vele egy kocsi is, amely szintén fittyet hányt a közlekedés legalapvetőbb szabályaira, ugyanis látszólag nem vette figyelembe az előtte ágaskodó stoptáblát (a Google Street View-n tökéletes látszik a rikító piros színű, megállásra kötelező oktogon).

Mondjuk ki számítana arra, ha balról mindent tiszta, hogy jobbról éppen egy kamion száguldozik felé?

A videó feltöltője azt írta, hogy a kamion már jó ideje tolta őt, mert nem volt megelégedve a megengedett sebességgel (60 km/h). Türelmetlenségében előzésbe kezdett, a tiltó tábla és záróvonal ellenére.

Az életveszélyes manőverek láttán mindenki azt gondolhatja, hogy elkerülhetetlen a tragédia, ám az őrangyalok ezúttal a sofőrökkel voltak, és szerencsére mindenki ép bőrrel úszta meg az esetet.

A lényeg a lényeg: figyeljetek egymásra és tartsátok be a szabályokat, úgy simán elkerülhetőek ezek a kockázatos szituációk.
Borítókép: YouTube/ Bp-i Autósok Közössége
Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek