3 évnél régebbi cikk

Kamion elé vágott egy bunkó autós a fehérvári Auchan-körforgalomnál
Kamion elé vágott egy bunkó autós a fehérvári Auchan-körforgalomnál

Sajnos nagyon úgy néz ki, hogy lassan minden hétre jut egy olyan videó, amely a székesfehérvári elkerülőn böszméző, netalántán teljesen világtalan (szembe a forgalommal vezető) autósokat, vagy extrémebb esetekben, rodeózó bicikliseket rögzíti. Mi pedig a manőverek látva nem nagyon tehetünk mást, mint hogy bosszankodunk egy sort, majd miután megemésztettük az akciókat, tanulunk belőlük. Figyeljetek egymásra!

A legutóbbi székesfehérvári közlekedési mutatványra (Pofátlanul elzárta az utat egy teherautós a fehérvári elkerülőn) reagálva újabb vérlázító felvételt töltöttek fel a Bp-i Autós Közössége YouTube-csatornájára: a kicsivel több mint egyperces videó gyakorlatilag a korábban megírt eset folytatása, amelyet egy kamionos rögzített az 8-as útról érkezve, az Auchan-körforgalom bejáratánál.

Miután néhány autót már maga elé engedett, a tehergépkocsis is szeretett volna haladni a sorban, ám ekkor a semmiből felbukkant egy, valószínűleg az említett teherautós elzáráson felpörgő Mercedes, amely paprikás vezetője a forgalomtól elzárt területet használva vágott a nyergesvontatós elé, aki kénytelen volt besatuzni, hogy ne durranjon neki a pofátlan autósnak. Mit mondjak? Igencsak kellemes élmény lehetett...

"A székesfehérvári videóra reagálva küldök egy videót. Az előttem haladó két személyautót beengedtem, majd próbáltam én is haladni. Ekkor érkezett a luxus SUV. Bocsi a szó használatáért… " - írja a videó feltöltője.

Nem, a cipzár-elvet nem így kell használni. Hasonló elven működik, de még véletlenül se rántsátok az autót a többi közlekedő elé, illetve arra is fokozottan figyeljetek, hogy ne forgalomtól elzárt területen közlekedjetek. Hogy jobban képbe kerüljetek a közlekedési szituációval, korábban mi is foglalkoztunk a sokak számára még mindig nehezen értelezhető jelenséggel:

Borítókép: YouTube/ Bp-i Autósok Közössége
Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek