3 évnél régebbi cikk

Pofátlanul elzárta az utat egy teherautós a fehérvári elkerülőn
·Közlekedéscipzár-elv·Utolsó frissítés: undefined
Pofátlanul elzárta az utat egy teherautós a fehérvári elkerülőn
·Közlekedéscipzár-elv·Utolsó frissítés: undefined

Újabb megdöbbentő közlekedési mutatványt sikerült lencsevégre kapni a fehérvári elkerülőn, amely során egy önbíráskodó teherautós úgy döntött, megleckézteti a szabályosan, a cipzár-elvet alkalmazni kívánó sofőröket, és nemes egyszerűséggel középre kormányozta járművét, hogy így senki ne haladhasson el mellette. Egészen botrányos!

Ismételten olyan videót töltött fel YouTube-ra a Bp-i Autósok Közössége, amely garantáltan sokaknál kiveri a biztosítékot: a 8-as úton haladva Székesfehérvár magasságában, az Auchan-körforgalomhoz közeledve készült a felvétel, amelyen egy teherautós megvillantotta bunkó oldalát, és elzárta a forgalmat a szabályosan haladók elől úgy, hogy még véletlenül se tudják használni a cipzár-elvet.

"A teherautó sofőrje úgy érezte, hogy a két forgalmi sávból egyet folyamatosan elzár, hogy ne lehessen őt megelőzni. Biztos vagyok benne, hogy lényegesebben rövidebb lett volna az araszolás, ha ezt nem teszi" - tette hozzá a videó feltöltője.

Nyilván bosszantotta, hogy míg ő araszolgatott, mellette folyamatosan elszáguldoztak az autók, majd sávjuk megszűnésével besoroltak elé. De könyörgöm, erről szó a cipzár-elv, nem? Egy kis jóindulat, előzékenység, na, meg némi empátia, és mindjárt gyorsabban lehet haladni még a legreménytelenebbnek tűnő dugóban is.

Persze, ha valakinek csak a saját igaza, a saját úti célja a legfontosabb, akkor ez olyan, mintha a falnak beszélnék. Leírhatom százszor is, hogy miről szól a fésű-szabály, ez az önző sofőr holnap ugyanúgy rászabadul az utakra, és ugyanúgy elfogja állna a forgalmat a normálisan közlekedők elől. Sajnos.

Pedig aztán a cipzár-elv alkalmazása igencsak felgyorsítja a közlekedést és ideális esetben megszünteti a dugót is. Hogy tiszta legyen a kép, korábban mi is foglalkoztunk a sokak számára még mindig ismeretlen jelenséggel:

Borítókép: YouTube/ Bp-i Autósok Közössége
Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek