2 évnél régebbi cikk

Vajúdó kismamát akadályozott az út közepére beálló kamionos az Új Csóri úti körforgalomnál
·Közlekedéscipzár-elv·Utolsó frissítés: undefined
Vajúdó kismamát akadályozott az út közepére beálló kamionos az Új Csóri úti körforgalomnál
·Közlekedéscipzár-elv·Utolsó frissítés: undefined

A legtöbb fehérvári körforgalomnál örök problémát jelentenek a cipzár-elv használatát akadályozó, középre beálló sofőrök. Ezúttal - a felvétel készítője szerint - a kórházba igyekeztek volna, de egy kamionos beállt az út közepére.

Még hétfőn került fel a Fehérvári gyökerek Facebook-oldalára az a videó, amelyben - a felvételt készítő elmondása szerint - éppen vajúdó kismamával igyekeznek a fehérvári kórházba. Azaz csak igyekeztek volna, hiszen egy önkéntes forgalomirányó kamionos az Új Csóri úti körforgalom előtt az út közepére beállva akadályozta a továbbjutást.

A jelenség sajnos nem egyedi, és bár még 2019-ben éppen a cipzár-elv helyes használata, vagy egyeseknél egyáltalán a használata érdekében táblákat helyeztek ki az Új Csóri úti és az Auchan körforgalomhoz, a világ számos pontján remekül működő gyakorlat nálunk valahogy nem és nem megy át.

A közlekedők egy része továbbra is kikéri magának cipzár-elvet, és jó önkéntes házmester módjára, tökéletesen szabálytalanul akadályozza a forgalmat, úgy, hogy közben fogalma sincs arról, éppen kit akadályoz.

A jelen történethez csak két dolgot tudunk hozzáfűzni: reméljük, gond nélkül, időben beért a család a kórházba, na, meg persze jó egészséget kívánunk a babának és az édesanyjának is. 

Borítókép: Facebook/Fehérvári gyökerek
Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek