1 évnél régebbi cikk

„Van még benzin, de jó nekünk, ha ezt tudják?” – Fehérvári benzinkútkörkép
·Közlekedésbenzinkút·Utolsó frissítés: undefined
Fehérvár Médiacentrum fotója
FTV
„Van még benzin, de jó nekünk, ha ezt tudják?” – Fehérvári benzinkútkörkép
·Közlekedésbenzinkút·Utolsó frissítés: undefined

Székesfehérváron egyelőre nincs üzemanyaghiány. A benzinkutasok közül ennek ellenére nem mindenki várja tárt karokkal az autósokat.

Vasárnap késő este az M7-es Budapestről ki- és bevezető szakaszán több benzinkúton is hiába próbáltunk 95-ös benzint szerezni, szinte sehol nem volt. Nagyjából egyórás kalandozás után végül a negyedik, kissé eldugott töltőállomáson sikerült tankolni egy félreeső budai utcában. Ezek után kíváncsiak voltunk, hogy mi a helyzet Székesfehérváron hétfő délelőtt. 

A holtankoljak.hu nyilvántartása alapján 20 benzinkút működik a városban, ezek közül egyet augusztustól átmenetileg bezárt a Shell. A maradék 19 kútból 5-5 egységet üzemeltet a MOL, az OMV és a már említett Shell, ezen felül akad még a városban 1-1 Auchan, OIL!, Szabi és GP Petrol töltőállomás is. Hétfő délelőtt ezeknek több mint felét kerestük fel.

Kapcsolódó
Székesfehérváron is bezár egy benzinkutat a Shell ideiglenesen

A Shell Hungary zRt. közlemény szerint összesen 5 töltőállomásának üzemeltetését szünetelteti időszakosan.

A fehérvári benzinkutakon tapasztalataink alapján sehol sem volt ekkor üzemanyaghiány. A kutak többsége a megszokott módon üzemelt, a város külső részein található töltőállomásokon némelyikénél alakult ki kisebb sor, de 2-3 autónyi várakozás után mindenki tele tankkal távozhatott.

Ettől függetlenül a benzinkutasok közül nem mindenki örült, hogy cikket írunk a város üzemanyaghelyzetéről. 

– Van még benzin, de jó nekünk, ha ezt tudják? – mondták az egyik helyen arra célozva, hogy csak jelentős veszteséggel tudják értékesíteni a hatósági áras benzint és dízelt. Egy másik töltőállomáson pedig arról érdeklődtek tőlünk, hogy a többi fehérvári kúton mi a helyzet, hol van esetleg fogytán az üzemanyag, és várható-e emiatt nagyobb roham náluk.

A kútlátogatások során derült ki, hogy a Balatoni úti OMV a héten néhány napig karbantartás miatt zárva tart. A munkálatok akár 4-5 napig is eltarthatnak, de az is lehet, hogy ennél korábban végeznek. Innen néhány száz méterre található egyébként az a Shell-kút, amit viszont az üzemeltető bizonytalan időre teljesen bezárt. Aki tehát a napokban a Balatoni út környékén szeretne tankolni, inkább nézzen körül a város másik részén, mert itt nem biztos, hogy sikerrel jár.

További részletek a Fehérvár Televízió összeállításában:

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek