1 évnél régebbi cikk

Reagált a Shell a készlethiányra és az állítólagos benzinkútbezárásokra
Fehérvár Médiacentrum fotója
fmc.hu
Reagált a Shell a készlethiányra és az állítólagos benzinkútbezárásokra

Minden Shell benzinkút kinyitott hétfőn, de átmeneti készlethiány előfordulhat a töltőállomásokon. A Palotai úti egységbe állítólag kedden érkezhet üzemanyag.

Elsőként a Blikk írt arról vasárnap, hogy a Shell ellátási problémákra hivatkozva több magyarországi benzinkútját bezárta, a nyitva levő kutakon pedig egyszerűen nem szolgálnak ki külföldi rendszámú autókat.

A feol.hu hétfő reggeli cikkében úgy fogalmazott, hogy „nincs benzin a fehérvári Shell kutakon”, sőt „a vállalat székesfehérvári töltőállomásain már két napja nem lehetett normál üzemanyaghoz jutni, sőt az öt benzinkút közül több helyen a drágább, egyébként az ársapka alá nem tartozó Shell V-Power üzemanyagot sem lehetett kapni”.

Tapasztalataink szerint hétfő délután csak a Palotai úton nem lehetett tankolni, a város többi Shell kútján kiszolgálták az autósokat. A Palotai úti töltőállomásra állítólag kedden érkezhet üzemanyag, addig a készlethiányra figyelmeztető feliratok és a totemoszlopra kiírt nulla forintos ár jelzi a sofőröknek, hogy nincs benzin és gázolaj a benzinkúton.

A Shell hétfőn közleményben reagált az állítólagos benzinkútbezárásokra és a készlethiányra. Az olajvállalat ebben azt írta, hogy egyetlen üzemegységet sem kellett még ideiglenesen sem szüneteltetni”, ugyanakkor elismerték: előfordulhatnak átmeneti készlethiányok, melynek hátterében a megnövekedett üzemanyag-kereslet és a magyar piacon elérhető véges kapacitás áll.

Hozzátették: 112 magyar Shell tankállomás bármelyik kútfejénél tankolhatnak magyar és külföldi rendszámú autók vezetői. A pénztáraknál a magyar forgalmi engedélyt bemutatók az alacsonyabb hatósági áron fizethetik ki az üzemanyagot.

A cég 80 benzinkútját úgy állították be, hogy külön kútfejnél tankolhatnak a magyar és külön a külföldi autósok, a külföldi forgalmi engedéllyel rendelkező vásárlók, akik készpénzzel vagy bankkártyával fizetve piaci árat fizetnek az üzemanyagért. Ennek csak a készpénzes és bankkártyás fizetéseknél van jelentősége, azok a külföldiek, akik Shell üzemanyagkártyával és külföldi forgalmi engedéllyel rendelkeznek minden kútoszlopot használhatnak a kétféle kiszolgálási rendszerre beállított állomásokon is.

Kapcsolódó
Erre számíthattok a töltőállomásokon a benzinárstopot érintő változtatások után

Az útról látható oszlopokon csak a hatósági árat lehet feltüntetni, a töltőállomás területén, a kútnál azonban már a piaci ár lesz kint - részletezte Rogán Antal egy csütörtök esti háttérbeszélgetésen.

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek