Illegális benzinkút működött Székesfehérváron, 50 milliót kaszált a bűnbanda
Fehérvár Médiacentrum fotója
police.hu
Illegális benzinkút működött Székesfehérváron, 50 milliót kaszált a bűnbanda

Az apa-fia páros 50 millió forintot keresett a kamionmosónak álcázott benzinkúttal. Eddig tíz embert tartóztattak le az ügyben, de még nyomoz a rendőrség.

Tíz férfit fogott el egy Székesfehérváron működő illegális benzinkút ügyében a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda (KR NNI). A bűncselekményben résztvevőket pénzmosással és sikkasztással gyanúsítják, írja a police.hu.

A rendőrség nyomozását a Nemzeti Védelmi Szolgálat információi indították el még tavasszal. A nyomozás során kiderült, hogy egy helyi kamionmosó, amely hivatalosan mosási szolgáltatásokat nyújtott, valójában illegálisan árult üzemanyagot. A 44 éves tulajdonos és 19 éves fia irányította az üzletet, ahol feketén beszerzett benzint és gázolajat értékesítettek.

A kamionmosóhoz napi rendszerességgel érkeztek egy budapesti szállítmányozási cég sofőrjei, ahol a szállítmányuk egy részét kannákba fejtették, majd az üzemanyagot feketén továbbadták. A nyomozás során nyolc sofőr érintettsége is kiderült, köztük a kamionmosót üzemeltető férfi testvéréé is.

A bűnszervezet tevékenysége során hozzávetőlegesen 50 millió forint illegális bevételt halmozott fel. A rendőrség összehangolt akcióban, több helyszínen (Székesfehérváron, Gárdonyban, Magyaralmáson, Öskün és Várpalotán) tartott elfogásokat. Az akció során a Terrorelhárítási Központ és a Fejér Vármegyei Rendőr-főkapitányság munkatársai is részt vettek.

A nyomozók lefoglaltak több mint 17 millió forintot készpénzben, közel 4 ezer eurót, valamint öt nagy értékű járművet (három autót és két motorkerékpárt). A tíz letartóztatott férfi közül ketten pénzmosással, míg nyolc sofőr sikkasztással vádolható. Minden gyanúsított szabadlábon védekezhet.

A rendőrség tovább vizsgálja, hogy kik vehettek még részt az illegális üzletben.

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek