2 évnél régebbi cikk

Még mindig nem alkalmazzuk a cipzár-elvet: videón, ahogy egy önkéntes rendőrrel szemben intézkednek a járőrök a 8-as főúton
·Közlekedéscipzár-elv·Utolsó frissítés: undefined
Fehérvár Médiacentrum fotója
bpiautosok.hu
Még mindig nem alkalmazzuk a cipzár-elvet: videón, ahogy egy önkéntes rendőrrel szemben intézkednek a járőrök a 8-as főúton
·Közlekedéscipzár-elv·Utolsó frissítés: undefined

Újabb sofőr döntött úgy, hogy megleckézteti a cipzár-elvet alkalmazni kívánó autósokat. A Székesfehérvárt elkerülő 8-as főútról készült videóból kiderül, hogy a valódi járőrök nem tolerálták az önkéntes rendőr mutatványát.

A cipzár-elv (vagy másnéven fésű-szabály) alkalmazása felgyorsítja a közlekedést és ideális esetben megszünteti a dugót is. Sokan mégis pofátlanságnak tartják annak alkalmazását. Székesfehérváron is gyakran szembesülünk ezzel. 

Kapcsolódó
Cipzár-elv: az íratlan közlekedési szabály, amit kevesen alkalmaznak

Megszűnik a sáv, de mégsem engednek be a melletted autózók? A Székesfehérváron is mindennapos közlekedési helyzet egyeseknek kárörvendő pillanatokat, másoknak ősz hajszálakat okoz. Pedig van megoldás. A cipzár-elv (vagy másnéven fésű-szabály) alkalmazása felgyorsítja a közlekedést és ideális esetben megszünteti a dugót is.


Most a 8-as úton intézkedtek a járőrök az önkéntes rendőrrel szemben, aki akadályozta a cipzár-elv alkalmazását – számolt be a bpiautosok.hu.


„Valahogy itthon továbbra sem sikerül megérteni azt, hogy a cipzár-elv összességében gyorsabb haladást tesz lehetővé, mintha egy sorban tornyosulva várjuk azt, hogy végre elérkezzen az áhított pillanat, hogy végre elsőbbséget adhassunk a körforgalomnál, amihez kín keservesen jutottunk el" - írja a portál.

A videóból kiderül, hogy az önkéntes rendőr pechére egy rendőrautó is állt a sorban, később el is beszélgetett a szabálytalankodó autóssal. 

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek