3 évnél régebbi cikk

Fehérvári programok a hétvégére: Csempék Éjszakája, közönségkorcsolya, halloween a Hiemer-házban, kocsmatúra, Vidi-Fradi-meccs és A mandalori
·Programokhétvége·Utolsó frissítés: undefined
Fehérvár Médiacentrum fotójaFehérvári programok a hétvégére: Csempék Éjszakája, közönségkorcsolya, halloween a Hiemer-házban, kocsmatúra, Vidi-Fradi-meccs és A mandalori
·Programokhétvége·Utolsó frissítés: undefined

Bár a hétvégén igencsak durcás lesz az időjárás, ettől függetlenül számos fehérvári programmal vezethetitek le a fáradt gőzt: többek között kilátogathattok a börgöndpusztai állatsimogatóba, ahol halloweeni programmal várnak titeket, részt vehettek a hangzatos nevű Csempék Éjszakáján, megmozgathatjátok végtagjaitokat az idei első közönségkorin, vagy szurkolhattok a MOL Fehérvár FC-nek, akik az örök rivális Ferencvárost fogadják a MOL Aréna Sóstóban.

Kiállítás: Csempék Éjszakája
Mikor?: Október 30., péntek 17:00
Hol?: Szent Flórián Körút Fürdőszobaszalon

Miután abszolút megnyerte a hétvége leghangzatosabb, ám annál titokzatosabb programja címet, a Csempék Éjszakája igazán egyedi élményt ígér. Közel hétszáz négyzetméteren, tizenhárom berendezett bemutatóboxszal és mintaállványok végtelennek tűnő sorával várják az érdeklődőket.

De ne féljetek, a szervezők a választásban díjmentes tanácsadással és 3D-látványtervezéssel segítenek eligazodni a kínálatban. Legyen szó hagyományos vagy igazán modern burkolatokról, netalántán szaniterekről, megvalósítják álmaitokat. Majd miután végeztek, ajánlott burkolóik nagy szakértelemmel hozzák létre, amit közösen megterveztetek. Nagyon úgy néz ki, hogy megéri kilátogatni!

 

Sport: Közönségkorcsolya
Mikor?: Október 30-november 1., péntek-vasárnap 17:00-20:00
Hol?: Ifjabb Ocskay Gábor Jégcsarnok

Akik a tél közeledtével szeretnek a hideg időt kívánó sportoknak hódolni, azoknak van egy jó hírem: péntektől 17-20 óráig ismételten közönségkorcsolyával várja az érdeklődőket az Ifj. Ocskay Gábor Jégcsarnok. A közönségkorcsolya alkalmával a kísérők díjmentesen látogathatják az Ifj. Ocskay Gábor Jégcsarnokot és annak közösségi helyiségeit, a jégre lépés azonban csak korcsolyázójegy birtokában lehetséges.

A pénztár tizenöt perccel a rendezvény kezdete előtt nyit és hatvan perccel a vége előtt zár. Korcsolyabérlés és -élezés is rendelkezésre áll az Ifj. Ocskay Gábor Jégcsarnokban, a korcsolyakölcsönző a melegedő után a bal oldalon, a büfével szemben üzemel, míg korcsolyaélezésre a rolbagarázs mellett elhaladva, a lelátó alatt van lehetőség. Ha minden megvan, akkor korira fel, aztán vigyázzatok, nehogy tarolás legyen a vége!

 

Kiállítás: Halloween-túra - A rémisztően izgalmas Hiemer-ház
Mikor?: Október 30., péntek 17:00
Hol?: Hiemer-ház

Az megvan, hogy kiket neveztek boszorkányoknak, és mit jelképez a macska, illetve a seprű? Ha nincs, akkor ismerjétek meg Székesfehérvár rémtörténeteit, valamint a Hiemer-ház elfeledett lakóit. 17 órától a családokat várják egy irtó izgalmas kalandra a Hiemer-házba, aminek végén minden bátor kisgyereket rémisztően finom meglepetés vár. Ezután 19 órától a felnőtt érdeklődőket várják egy izgalmas kísértettúrára. Hát ez egészen borzalmasan hangzik - ha értitek!

 

Állati: Halloween 2020
Mikor?: Október 31., szombat 14:00 
Hol?: Börgöndpusztai állatsimogató

Szombaton halloweeni mulatsággal készül a börgöndpusztai állatsimogató is, melynek során számos programon vehetnek részt a kíváncsiskodó lurkók (és természetesen családjaik): többek között lesz kincskeresés a simogató udvarán, sötétedéskor bátorságpróba feladványokkal, ügyességi verseny, tökfaragás, tombola és zsákbamacska, minden páros órában póniápolás, este pedig tábortüzes sütögetés. Hajrá, hajrá!

 

Gasztro: Halloweeni kocsmatúra a Rejtélyek Városában
Mikor?: Október 31., szombat 18:00
Hol?: Kossuth udvar

Ha igazán különleges élményre vágytok halloween éjszakáján, akkor próbáljátok ki a Másnapos Sztori játékot, melynek során egy négyállomásos kocsmatúrán vehettek részt. Minden bárban az italotok mellé egy-egy lezárt, titkokat rejtő ládikát is kaptok, hogy megoldhassatok egy izgalmas krimi történetet: egy négyfős bűnbanda túlságosan nagy hatalomra kezd szert tenni a városban. Korrupt rendőrként a nyomukba eredtek. Iktassátok ki őket!

A játékra foglalni a következőképpen tudtok: látogassatok el a Rejtélyek Háza weboldalára, adjátok meg a csapatotok létszámát, valamint hogy Székesfehérváron szeretnétek játszani, válasszátok ki a Rejtélyek Városa lehetőséget, majd a Másnapos Sztori játékot, végül töltsétek ki az űrlapot!

 

Foci: MOL Fehérvár FC - Ferencváros
Mikor?: Október 31., szombat 19:30
Hol?: MOL Aréna Sóstó

Nagy huzavona után, a két klub közös kérésére a MOL Fehérvár FC-Ferencvárosi TC labdarúgó mérkőzést november 1-je helyett egy nappal korábban, október 31-én, 19:30-kor tartják a MOL Aréna Sóstón Fehérváron. A mérkőzés időpontjának módosítását kegyeleti, biztonsági és forgalomtechnikai okokból még október elején Cser-Palkovics András polgármester kezdeményezte (a témával ebben a cikkünkben foglalkoztunk részletesen).

Ettől függetlenül a ugyanolyan parázs összecsapásra kell számítani, mint az előzetesen is várható volt. Hogy a szurkolók hangulatba kerüljenek az NB I egyik legnagyobb rangadójára, számos programmal készültek a kilátogatóknak: lesz ételudvar, gyereksarok, szurkolói zóna, különleges Vidi-kiállítás, és természetesen Stoplival is találkozhattok, aki bőszen járja majd a MOL Aréna Sóstó lelátóit a mérkőzés előtt, a szerencséseknek Vidi-sálak, sőt mezek is jutnak.

Csak nehogy megint egy kutyus vigye el a show-t...

 

Sorozat: A mandalori 2. évad
Mikor?: Október 30-tól
Hol?: Disney+

Október 30-án debütál A mandalori második évada a Disney streamingcsatornáján, a Disney+-on, mely első etapja új életet lehelt az igencsak leharcolt és a rajongókat hülyére vevő Star Wars-univerzumba. Pedig aztán nem egy világmegváltó történettel operál, ám úgy látszik, erre volt szükségük a keményvonalas hívőknek: Din Djarin, alias Mando (Pedro Pascal) miután végképp leszámolt a Gyermek (vagy ahogy a legtöbben ismerik: Baby Yoda) életére törő ex-birodalmiakkal, azt a célt tűzte ki maga elé, hogy felkutassa apróka útitársa rég elfeledett népét, azaz a Jediket.

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek